Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radio 192 - 2002 - Minerva

Radio 192 op de Minerva

Op zaterdag 31 augustus 2002 was Radio 192 live te horen vanaf de Noordzee. Van s’morgens vroeg tot in de middag zond men uit vanaf het schip de Minerva voor Scheveningen.

De programma’s werden die hele dag gepresenteerd door radiomakers in het kader van de zeezenderweek  tussen 25 en 31 augustus 2002. De finale vond plaats op zaterdag 31 augustus, vanaf de plaats waar tussen 1960 en 31 augustus 1974 Radio Veronica lag.

De Tender

Radio 192 op de Minerva

Een tender zorgde ervoor dat ieder uur fans van de zeezenders het schip de Minerva konden bezoeken.

De belangstelling voor het evenement was groot, een paar honderd bezoekers zijn aan boord de Minerva geweest om blik te werpen en herinneringen op te doen. Bezoekers konden ongeveer 1 keer per uur de Minerva bezoeken via een tender vanuit Scheveningen.

Studio

Radio 192 op de Minerva

Een tender zorgde ervoor dat ieder uur fans van de zeezenders het schip de Minerva konden bezoeken.

De belangstelling voor het evenement was groot, een paar honderd bezoekers zijn aan boord de Minerva geweest om blik te werpen in het schip en o.a herinneringen op te doen aan de bar. Bezoekers konden ongeveer 1 keer per uur de Minerva bezoeken via een tender vanuit Scheveningen.

CD presentatie

Radio 192 op de Minerva

De dag begon s’morgens vroeg al met Eddie Becker gevolgd door Ron Bisschop, Peter van Dam, Chiel Montagne, Bart van Leeuwen, Marc Jacobs, Peter Teekamp, Ferry Maat en Hans Hogendoorn. In de programma's werden veel herinneringen aan de zeezenders opgehaald. De Zeezenderweek wordt afgesloten met het laatste uur van Radio Veronica gepresenteerd door Rob Out, die niet aanwezig was.

Rond 1 uur werd de dubbel CD 'The radio's on' gepresenteert en gedoopt door Michael Bakker.

De Radio 192 CD is ten doop gehouden met een "flessepost" Zie ook de foto, van links naar rechts: Peter Teekamp, Ron Bisschop, Ferry Maat, Michael Bakker en Chiel Montagne.

Flessenpost

Radio 192 op de Minerva

Vanaf eind augustus 1974 mochten de zeezenders, die tot die tijd uitzendingen vanaf de Noordzee verzorgden, niet meer uitzenden, dit werd toen verboden. Daarom heeft Radio 192 deze week veel aandacht besteed aan de programma’s van Radio Caroline, Radio Noordzee, Radio Mi Amigo, Radio London en natuurlijk Radio Veronica.

In de dagen voorafgaand aan de uitzendingen vanaf de Noordzee zijn nog enkele oude programma’s en spraakmakende fragmenten van deze stations te horen geweest met onder andere: Ton Schipper, Hans Hogendoorn, Pieter Damave, Ad Roland, Chiel Montagne, Jan van Veen, Erik de Zwart (Paul de Wit).