Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Olon - 2003

Olon dag 2003

Op 29 november 2003 was de "Olon air dag 2003" in Hotel Gooiland te Hilversum. Op deze dag kwamen ruim honderd lokale omroepen naar Hilversum om de prijs uitreiking mee te maken van de beste lokale omroep 2003.

Bij binnenkomst werden alle bezoekers meteen verwelkomd met een glaasje champagne van Novum Nieuws. In Hotel Gooiland waren ook veel standhouders aanwezig. Radio.NL maakte er enkele foto's van.

Aan het einde van de dag tijdens de 'Olon Air' kregen de winnaars van de omroepen die genomineerd waren prijzen uitgereikt. Op de laatste pagina van deze foto-reportage leest u wie de winnaars waren.

Een van de columnnisten van Radio.NL schreef ook een column over deze 'Olon Air' dag. Meer informatie over deze dag kunt u terug vinden bij de Olon.

Pagina 2

Olon dag 2003

Novum
Novum Nieuws is een onafhankelijk persbureau dat nauwkeurige, snelle en volledige berichtgeving nastreeft. Novum bestaat sinds november 1999. In eerste instantie levert Novum het nieuws waar de media in Nederland om vragen. Novum Nieuws is gevestigd op de Hoogte Kadijk 143 F25 te Amsterdam.


Delta Star
De fa. Delta Star demonstreede op de beurs digitale Point To Point verbindingen. Deze video verbindingen kunnen ingezet worden voor o.a. evenementen of vaste verbindingen vanaf de studio naar het kabelontvangststation. Deze verbindingen zijn toepasbaar voor zowel locale tv als lokale radio aangevuld met bijvoorbeeld de kabelkrant ontwikkeld in eigen beheer. Delta Star is gevestigd aan de Ulftseweg 71 in Silvolde.

 

Pagina 3

Olon dag 2003

Meteo
Meteo Consult BV is gevestigd in Wageningen.


Houben
Houben Mediatechniek levert nieuwe apparatuur en ruilt gebruikte spullen in voor radio en TV studio's. Houben Mediatechniek B.V. is gevestigd in Roermond.

   

Pagina 4

Olon dag 2003

Helios Recording & Broadcast
Helios id leverancier van professionele audio-apparatuur voor radiostudio's. Hoofdaktiviteiten bestaan naast studioinrichting uit onder andere zendlijnprocessing en (zendlijn)verbindingen met de nodige Codec's. Op het gebied van digitale technieken onderscheidt Helios zich eveneens. Tevens wordt in eigen beheer onder de merknaam DELTA studiomeubilair gefabriceerd. Helios is gevestigd aan de Emrikweg 26 in Haarlem.


Auvio Nederland BV
Auvio is importeur van meer dan vijftien merken professionele beeld- en geluidsapparatuur voor de broadcast- en videopresentatiemarkt.
Auvio Nederland is gevestigd aan de Gerrit v.d. Veenstraat 75 in Leiden.

  

Pagina 5

Olon dag 2003

MVS Video
MVS Video liet zien dat een professioneel, volledig digitaal TV station niet alleen meer is weggelegd voor de grote stations. Ook met een beperkt budget zijn er mogelijkheden. 

De opstelling die werd getoond bestond uit drie onderdelen:
- Matrox RT.X100 Xtreme Pro Video Editing: een realtime DV video editing oplossing met veel mogelijkheden en beeldkwaliteit op basis van Adobe Premiere Pro.
- Inscriber InfoCaster Kabelkrant / Tekst TV: een systeem met als basis de Inscriber online Karakter Generator met onder andere multi zones, super-vloeiende rolls en crawls, videoclips, remote update en database koppeling.
- Playbox MPEG-2 Uitzendserver: low-budget MPEG-2 playout server met professionele features.
MVS Video is gevestigd aan de Helmkamp 20 in Dinxperlo.


Mindlift
Mindlift Beeldbankiers is leverancier van royalty free film in D1/pal formaat (voor direct gebruik op alle editsystemen). Merken: Artbeats, Digital Juice, Creatas etc. Mindlift Beeldbankiers is gevestigd aan de Weesperstraat 103 in Amsterdam.

  

Pagina 6

Olon dag 2003

Pors
Pors Studio/Impact Creative produceert jingles en commercials voor binnen- en buitenlandse radiostations. Pors stelde een librarie beschikbaar als prijs voor de Olon Air dag. Pors Studio/Impact Creative is gevestigd aan de Rietstraat 2 in Geldrop.


Videolink
Videolink Holland verhuurt braodcast video straalverbindingen voor onder andere locatie uitzendingen. Videolink Holland is gevestigd aan de Molenwal 54 in Culemborg.

  

Pagina 7

Olon dag 2003

Beta
Beta Audio Services BV is importeur voor de portable ISDN codec AEQ. Beta Audio Services is gevestigd aan de Televisieweg 105 in Almere


AirWave
AirWave NonStop is een radioautomatisering software die door Impact Broadcast Solutions op de omroepmarkt wordt gebracht. AirWave NonStop is gevestigd aan de A.S. Talmastraat 69 in Harlingen

  

Pagina 8

Olon dag 2003

PROFline
Profline ontwikkelt, produceert en verkoopt digitale en analoge audio transmissie systemen voor de broadcast-, satelliet- en kabeltelevisiemarkt. Profline ontwikkelt, produceert en verkoopt digitale en analoge audio transmissie systemen voor de broadcast-, satelliet- en kabeltelevisiemarkt. Voor de Nederlandse markt produceert en levert PROFline o.m. de SFD, Stereo FM demodulator, FM modulatoren, Retourband modulatoren en PR256, apt-X satellietontvangers voor o.m. Radio Noordzee, Radio 538 etc. Profline is gevestigd aan de Marga Klompelaan 18 in Arnhem


Commissariaat voor de Media
Het Commissariaat voor de Media ontleent zijn bevoegdheden aan de Mediawet. Het Commissariaat wijst onder meer zendtijd toe aan lokale en regionale publieke omroepen en houdt toezicht op de uitzendingen. Daarnaast houdt het Commissariaat toezicht op het financiële reilen en zeilen van de omroepen. Het Commissariaat voor de Media is gevestigd in Hilversum.

  

Pagina 9

Olon dag 2003

Youcom
YouCom levert innovatieve oplossingen op het gebied van data- en telecommunicatie gericht op de broadcast industrie. You/Com Audiocommunicatie BV is gevestigd aan de Motorenweg 5-k in Delft.


Olon
De Olon organiseerde de 'Olon Air' dag 2003.

  

Pagina 10

Olon dag 2003

In de catogorie 'Voorlezen Lokaal' was Omroep Krijtland uit Limburg winnaar.

Op de bovenste etage was het mogelijk om fragmenten van de inzendingen van de genomineerde omroepen te beluisteren.

  

Pagina 11

Olon dag 2003Omroep Groningen heeft op 29 november de RTV Award 2003 tijdens de 'Olon Air' in ontvangst mogen nemen. De omroep was één van de tien genomineerde omroepen voor 'Lokale Omroep van het Jaar 2003'. 

Andere omroepen die wel genomineerd waren, maar het niet gehaald hebben zijn Baarle-Nassau, Eindhoven, Enschede, Horst aan de Maas, Oss, Tholen, Tytsjerksteradiel, Venray en Zwolle.


Categorieën

Op het RTV Festival, gehouden in Grand Hotel Café Gooiland in Hilversum, werden diverse prijzen uitgereikt in verschillende categorieën: Voorlezen, Radio Nieuws en Actualiteiten, Radio Documentaire, Presentatie Radio, Televisie Nieuws en Actualiteiten, Televisie Documentaire, Presentatie Televisie, Programma voor/over/met mensen met een handicap.

Radio Rijnwoude, won een RTV-award voor de beste website tijdens het OLON Festival.

Speciale aanmoedigingsprijs
Zeer opmerkelijk was de speciale prijs voor de multiculturele zender Fun X die gesubsidieerd wordt met 2 miljoen subsidie, een miljoen van OC&W en een miljoen van de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. De omroep kreeg uit handen van directeur Pieter de Wit 'de uitblinker', een speciale aanmoedigingsprijs. Volgens de jury is de nieuwe zender goed bezig.

Frappant is ook dat de Olon in haar berichtgeving totaal geen melding maakt over de prijs voor Fun X. Drie dagen nadat Radio.nl hiervan melding maakte kwam de Olon alsnog met een publicatie naar buiten.

Opvallend was ook dat de jury geen prijs wilde toekennen in de categorie 'Multiculturele Programma's radio en televisie'. De jury vond de kwaliteit van de inzendingen niet goed genoeg voor het uitreiken van de prijs.

Jury
De jury bestond Rocky Tuhuteru (KRO), Piet Bakker (Universiteit van Amsterdam), Gerie Meier (Buma/Stemra), Humberto Tan (NOS), Nicole Le Fever (NOS), Frits Spits (KRO), Frans van Houtert (AVRO) en Sjors Fröhlich (NCRV). De prijsuitreiking werd gepresenteerd door nieuwslezer Jeroen Latijnhouwers.


Overzicht van alle winnaars.
Lokale Omroep van het Jaar 2003
St. Omroep Org. Groningen/OOGRadio&OOGTV

Radio
RTV Award Documentaire/Thema uitzending
St. Lokale Omroep Ridderkerk - Watersnoodramp 1953

RTV Award Nieuws & Actualiteiten
Stichting Lokale Omroep Ede - Hardop Ede (19-06-2003)

RTV Award Presentatie
St. Omroep Eindhoven - Marion del Prado

Programma voor/over/met mensen met een handicap
Optimaal FM - Okidoki Radio

Televisie
RTV Award Documentaire
RTV Dordrecht - Willem Witsen, schilder op een boot

RTV Award Nieuws & Actualiteiten
Omroep Venlo - Journaal (René Steegmans)

RTV Award Presentatie
St. Kabelomroep Zuid-Limburg voor Maastricht - Diana Felix

Website
St. Lokale Omroep Rijnwoude

Voorlezen Lokaal
Eerste prijs: Stadsomroep Middelburg - De Voorleesstoel
Eerste prijs: Omroep Krijtland - Zonnebrand
Aanmoedigingsprijs: St. Lokale Omroep Berkelstad – KiezelsteentjesBekijk hier de overige reportages van: 'Op bezoek bij:'