Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Live38 - 2003

Live38 2003

Zaterdag 6 december 2003 vierde Radio 538 haar 11e verjaardag met Live38 en dus vertrokken de 538 Reporters vanuit een koud Noord-Holland naar een nog kouder Rotterdam. Het was alweer de vierde keer dat Radio 538 dit feestje organiseerde en in de Line-up stonden niemand minder dan Soulvation, Intwine, Blof, Veldhuis & Kemper en Simply Red.

Genietend van Fransje Bauer (was nummer 1), het programma van Jens op de radio en dat geweldige stuk A13 waar je maar 80 mag, kwamen we even voor 19 uur aan bij de Ahoy’.

Melden bij ingang G (= persingang) stond er op de brief die we van 538 hadden gekregen, maar waar is ingang G? Toch maar even vragen bij de beveiliging bij de hoofdingang. Die keek ons vervolgens aan alsof hij water zag branden, maar na even gevraagd te hebben, wist hij ons alsnog de ingang te wijzen. Klokslag 19 uur ging die ingang open en konden we eindelijk weer de warmte in.

Nadat we onze perskaarten in ontvangst hadden genomen kwam persvoorlichtster Maud van 538 aansnellen. “Goed dat jullie er zijn, daar is de deur van de persruimte, maar kijk uit voor het drempeltje!”. Dat laatste was geen overbodige vermelding, want die drempel kwam nog verschillende keren naar voren tijdens die avond.

Persruimte

Live38 2003


In de persruimte was op dat moment trouwens Sylvie “altijd blijven glimlachen” Meis van TMF bezig om de jongens van Intwine te interviewen.

Nadat Soulvation nog even een fotoshoot had gegeven was het alweer bijna 20 uur en dus de hoogste tijd voor de Evers Slaat Door-band band om het publiek, dat langzaam kwam binnendruppelen, op te warmen. Natuurlijk werd ook de radiovariant van Live38 nog even gespeeld. Hiervoor werden Niels van Baarlen en Lindo Duvall het publiek in gestuurd om kandidaten te zoeken.

Lindo Duvall: “Live38 was fantastisch! Met die camera het publiek in was een nieuw ideetje. En wat mij betreft werkte dat prima. Ik vond het heel leuk om de sfeer op die tribunes eens van dichtbij mee te maken in een uitverkochte Ahoy’.
Nadat de Evers Slaat Door band nog wat nummertjes hadden gespeeld (complimenten voor Edwin en z’n band) was het tijd voor de eerste act: Soulvation.

Ze zeggen wel eens: de eerste klap is een daalder waard. Dat moest ook 538 gedacht hebben. Als Reporter sta je natuurlijk vooraan en we vroegen ons af waarom het rondom de speakers toch wat leeg was. Toen de intro van Live38 eenmaal begonnen was, wisten we ook meteen waarom…

Soulvation zette al meteen de trend met nummers als “Summer in the City” en “Reset your Brain”. Als verassing had de band ook nog even Denise Mulder (kampioen paaldansen) en haar vriendinnen uitgenodigd.

   

Blof

Live38 2003


Het verjaardagsfeestje ging verder met Intwine die o.a. “Happy” ten gehore bracht. Intussen werd het steeds drukker op de vloer, het leek wel alsof een hoop mensen zich pas bij Blof lieten zien.

Blof deed waar het voor ingehuurd was, een spetterend optreden verzorgen. “Blauwe Ruis” “Dichterbij dan ooit” Harder dan ik hebben kan” en “Hier” werden ten gehore gebracht. Voor Blof is het overigens al weer de 3de keer dat ze op Live38 staan. Zoals iedereen weet heeft Edwin Evers een speciale band met Blof. Maar niet alleen Edwin, maar ook Jeroen Nieuwenhuize, die de avond presenteerde, heeft veel met Blof. Dat bleek ook nog eens toen Jeroen nog even een vete tussen hem en Pascal moest uitvechten over Jeroen’s vriendin. Speciaal hiervoor speelde Blof nog “Omarm me”.

Nadat Jeroen Nieuwenhuize het niet kon laten om Frans Bauer te draaien was het tijd voor de volgende, de één na laatste, act. Een ietwat onwennige Veldhuis & Kemper verschenen op het kleine podium. Je kon duidelijk horen dat ze zenuwachtig waren, maar toen eenmaal hun grote hit door de Ahoy’ knalde was het resultaat wederom overweldigend. Wat dat betreft zat de sfeer er goed in.

 

Simply Red

Live38 2003


En dan de hoofdact van de avond: Simply Red, waarop iedereen zo ongeveer zat te wachten. Een spetterend optreden van bijna anderhalf uur volgde. Werkelijk alle hits werden gespeeld waaronder “The right thing”, “Stars” en “Sunrise”. En dan realiseer je je pas wat een hits ze hebben gehad. Mick en z’n band sloten het concert en Live38 spetterend af met de klapper “Fairground”. Het dak van de Ahoy’ ging er letterlijk en figuurlijk af. Na nog een hapje en een drankje keerden de 538 Reporters moe, maar voldaan terug naar huis.

Radio 538 zond Live38 live uit op de zender zonder reclame onderbrekingen. Ook heeft 538 de zondag daarop de hoogtepunten herhaald. Radio 538 werd 11 jaar. En zo begon het allemaal op 11 december 1992. Radio 538 werd opgericht als een nieuw radiostation voor iedereen die met ‘je’ aangesproken wilde worden.

Ex-directeur Erik de Zwart omschreef het in het boekje ’10 jaar 538’ als volgt: “Jong van geest, rebellerend en midden in het leven. Radio zoals we dat konden van het schip dat de naam ‘Veronica’ droeg en uitzond op de 538 meter Middengolf’.

 

Studio

Live38 2003


Lindo Duvall over 11 jaar Radio 538: ‘11 jaar Radio 538 is natuurlijk nog veel mooier. Ik heb er zelf inmiddels al 6 van meegemaakt (dus meer dan de helft) en vind het super dat ik hier nog 3 jaar mag blijven zitten. Hopelijk maken we onze missie komend jaar af en stoten we door naar de nummer 1 positie van Nederland.

Het zit er misschien wel in. Maar natuurlijk moeten we niet vergeten dat Radio538 in de afgelopen jaren al zoveel bereikt heeft. Dat we zo goed (en nog steeds elke keer beter) beluisterd worden wil zeggen dat de luisteraars ons product erg goed vinden. En dat is een kroon op het harde werk van al die mensen bij 538’.

Dennis Ruyer, die Live38 uitzending op de radio verzorgde over het 11e  verjaardagsfeest van Radio 538: “Het gevoel van ons 11-jarig bestaan in Ahoy is bijzonder.... als je bedenkt dat ik het liefst op vage dansfeestjes sta op zaterdagavond, en toch altijd mijn agenda vrij maak voor Live38 zegt dat genoeg denk ik. De lichtshow die dit jaar Live38 opsierde was een wereldpremiere, en onze evenementenafdeling met frontman Pieter en zijn angels wordt ieder evenement weer beter in het uitdenken van de juiste sfeer, line-up & geluid en licht...

Ahoy uitverkocht met allemaal 538 luisteraars is natuurlijk een superkick... , en 538 is ook baanbrekend voor bijvoorbeeld de snelle groei van bijvoorbeeld Veldhuis&Kemper en Soulvation... allemaal artiesten die Edwin in Live38 wel een keer heeft ontvangen, en hun ding kunnen doen voor 10.000 paar handen in de lucht... dat is best vet...”


En zo gaat Radio 538 haar 12de jaar onder leiding van haar nieuwe directeur Jan-Willem Brüggenwirth.

Robin Schrama & Cees van Koppen
(Met dank aan Radio 538 voor de foto’s)

Bekijk hier de overige reportages van: 'Op bezoek bij:'