Kies je favoriete radiostation

Dossiers

FunX - 2005

FunX 2005 Rotterdam

Het hoofdkantoor van FunX is gevestigd in Rotterdam aan de Lloydstraat. Deze straat lijkt wel het mediapark van Rotterdam, want ook de nieuwe omroep LLiNK en verschillende lokale radiozenders zijn er gevestigd. FunX heeft ook nog vestigingen in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Het station zit in elke stad bij de lokale omroep in het gebouw.

FunX begon met vier edities: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De programmering van de edities ziet er hetzelfde uit, maar de presentatoren verschillen, zodat bijvoorbeeld het programma ‘FunX Talk’ in Amsterdam een andere presentatrice heeft dan Den Haag. Ook diverse rubrieken zijn gericht op de stad van de editie.

Inmiddels heeft FunX ook een landelijke editie onder de naam ‘FunX supported by BNN’. Deze editie is in grote delen van Nederland te ontvangen via de kabel, internet  en via DAB.

FunX richt zich op jongeren. De dj’s zijn bijna allemaal rond de twintig en ook de beleidsbepalers hebben nog een heel leven voor zich. Op de zender is alleen maar urban te horen, maar dan wel in de breedste zin van het woord. Het is niet de Amerikaanse rap die de boventoon voert, want het gaat om de mix. Er is een afwisseling te horen van latin, turkpop, r&b, mixpop, reggae, african, 2step, arab en hiphop.

NOS Headlines

FunX 2005 Rotterdam

De NOS Headlines worden uitgezonden op 3FM en FunX. Bij FunX wordt gezorgd voor de lokale content. Bij 3FM in Hilversum verzamelt men het nationale en internationale nieuws. Ook wordt daar het nieuws gelezen. Vlak voor het hele uur wordt het nieuws opgenomen voor FunX.

NOS Headlines is nieuws gericht op jongeren. Bij FunX wordt ook de website bijgehouden. Studenten journalistiek uit Tilburg, Zwolle en Utrecht zorgen voor de berichten.

Redactie

FunX 2005 Rotterdam

FunX beschikt over twee redactieruimtes in Rotterdam. In die ruimtes zit onder andere de muziekredactie, de redactie van NOS Headlines en alle programmamakers.

 

Techniek

FunX 2005 Rotterdam

In de kelder van FunX treffen we de goed beveiligde technische ruimte. Hier staan vele kasten met elk andere apparatuur erin, zoals het netwerk en de uitzendstraat. Ook regelt een computer dat op bepaalde tijdstippen alle edities hetzelfde uitzenden, terwijl op andere momenten op elke frequentie een apart programma te horen is.

 

Studio

FunX 2005 Rotterdam

FunX heeft twee studio’s in Rotterdam. Eén wordt gebruikt voor de uitzending en de ander voor vormgeving. In die laatste worden ook nummers bewerkt. Sommige nummers die op de muziekredactie binnenkomen, missen bijvoorbeeld een lekkere beat. Die wordt er dan in de studio onder gezet. De artiesten vinden het bewerken prima, omdat ze zoveel mogelijk airplay willen voor hun plaat.

De studio van FunX heeft al het benodigde, maar geen extra’s.