Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Haagse omroepen via experimentenvergunning gestart op DAB+

De Haagse lokale radiostations Den Haag FM en Den Haag Totaal zijn sinds vrijdag ook via DAB+ te ontvangen in de regio Den Haag op kanaal 10D. Uitgezonden wordt vanuit Rijswijk. Opvallend is dat FunX Den haag, dat ook onder de vlag van de...

Afschakeling FM-band Noorwegen gaat door

Zoals gepland gaan de landelijke radiostations in Noorwegen gewoon door met het afschakelen van de FM-band. Woensdagochtend heeft de publieke omroep NRK haar uitzendingen op FM in de regio Trondheim gestaakt. De commerciële zenders volgen op 21...

Oostenrijk: Verdeelprocedure DAB+ gestart

Mediaregulator KommAustria is met de verdeelprocedure gestart voor DAB+capaciteit in Oostenrijk. Het gaat daarbij om zowel de capaciteit op een landelijk net als op regionale netten die tezamen landelijke dekking hebben.

LXClassics vanaf woensdag via DAB+ in de Randstad [Update]

[Update] LXClassics, de radiozender van Lex Harding, is vanaf woensdag 1 februari ook via DAB+ te ontvangen. Het station beperkt haar dekking uitsluitend tot de Randstad. Tot nu toe was LXClassics alleen via internet te ontvangen.

Duitsland: NDR sluit dekkingsgat DAB+ op de A1

De radiostations van de NDR zijn nu op de gehele Duitse A1 tussen Osnabrück en Hamburg via DAB+ te ontvangen. De publieke omroep heeft hiervoor een nieuwe zender in Damme, ten noorden van Osnabrück, aangezet.