Kies je favoriete radiostation

Dossiers

City FM - 2006

City FM 2006 Rijswijk

De redactie van Radio.NL heeft de afgelopen jaren al flink wat radiostations in Nederland en het Buitenland bezocht. Onlangs trokken we naar Rijswijk om een bezoekje te brengen aan het regionale radiostation City FM.

We reden met onze auto op de Veraartlaan en het eerste wat ons opviel bij een pand was de poster van Gene Simmons, de buitenreclame waar het station onlangs nog de gouden peperbus voor beste buitenreclame mee won. Daar moest City FM wel zitten!

Sinds een aantal jaar is City FM gevestigd in een kantoorpand aan de Veraartlaan in Rijswijk, waar eerst alleen de sales en de boekhouding zaten. We brachten vandaag een bezoekje aan deze commerciële regionale omroep.

Ingang

City FM 2006 Rijswijk

Eenmaal aangekomen verwelkomd Jean Kiekebosch ons hartelijk. Jean was in 1996 één van de oprichters van City FM en is momenteel algemeen directeur van de zender. Wat ons opvalt als je door het pand loopt, is dat je overal wel bekende rockers zie hangen aan de muren.

Direct bij de ingang staat een enorme Guns n’ Roses flipperkast. Verderop in het pand staat een ouderwetse jukebox, met singles variërend van Elvis tot Black Sabbath. Verder wordt dit pand versiert met verschillende armaturen van onder andere de Rolling Stones en KISS.

Uitzendgebied

City FM 2006 Rijswijk

City FM was de allereerste commerciële regionale radiozender. Ondertussen zijn er een aantal andere commerciële regionale radiozenders bijgekomen, maar City FM is de grootste.

City FM zendt uit in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht, ofwel regio West. Tevens zendt City FM uit in Groningen, Friesland, Overijssel, Drenthe en Flevoland, dat is dus de regio Noordoost.

Daarnaast kun je de muziek ook op de officiële site van City FM beluisteren. Naast de zenders van regio West en Noordoost zijn er ook speciale streams met Rockballades en Live Rock. Hier blijft het echter niet bij, er volgt nog meer.

Sales

City FM 2006 Rijswijk

De sales voor Zuid Holland en Utrecht vindt voormamelijk in Rijswijk plaats. City FM heeft ook nog een saleskantoor in Amstelveen. Daar wordt de reclame voor Noord Holland geregeld.

Redactie

City FM 2006 Rijswijk

City FM beschikt over één redactieruimte. In deze ruimte zitten onder andere de programmamakers en eventuele stagiaires. Hier bereiden de deejay’s zich ook voor op hun radioshows.

 

Rock zender

City FM 2006 Rijswijk

City FM is de enige classic rock zender op FM en op de playlist staan dan ook de allerbeste classic rock songs.

Daarnaast krijgt de luisteraar ook de kans om zijn favoriete classic rock songs aan te vragen. Dit kan bij programma’s als de Jukebox, Lunchconcert en Double Play.

Naast classic rock is er ook aandacht voor de Nederrock klassiekers in het programma Beatnacht en live concerten van internationale rockhelden in het programma Live Rock.

Ook heeft City FM ieder jaar in december de 'Classic Rock 1000'. De lijst, samengesteld door de luisteraars, is de afsluiting van het jaar.

Studio 1 + 2

City FM 2006 Rijswijk

City FM heeft 5 studio’s in gebruik, waarvan 2 studio’s worden gebruikt als uitzendstudio en 3 als productiestudio.

In studio 1 word alles opgenomen voor City FM West en in studio 2 voor City FM Noordoost.

Studio 3

City FM 2006 Rijswijk

Studio 3 is de kleinste studio binnen City FM. Het is een montage studio die word gebruikt om muziek en reclame in te laden.