Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Baronie TV - 2007

BaronieTV

Het Carnaval in Breda is intussen al weer overgewaaid en als het goed is, wordt er nu flink gevast. Radio.NL ging langs bij Baronie TV, dat voor de 11e keer, een jubileum in Carnavalstermen, zeer uitgebreid verslag deed van de vele optochten en activiteiten in Breda en omgeving.

Het Kielegat

BaronieTV

Vanuit het Kielegat, de tijdelijke naam van de stad Breda verzorgde Baronie TV via de kabelnetten van Casema en Essent uitzendingen van Breda tot aan Geertruidenberg en de Moerdijk. Hiervoor stelden Casema en Essent hun eigen service-kanalen ter beschikking.

Chassé Theater

BaronieTV

Als locatie had Baronie TV het grootse en in de wijde omgeving bekende Chassé theater gekozen in het centrum van Breda. Vandaar uit werd vanuit een in de kleine theaterzaal gebouwde studio overdag veelal live uitgezonden.

Studio Baronie TV

BaronieTV

In één ochtend moest op de eerste dag van uitzenden alles opgebouwd worden. Een flink karwei voor de meer dan 90 vrijwilligers van Baronie TV die dan ook alle zeilen moesten bijzetten om op tijd te kunnen beginnen met uitzenden.

Jac Zom

BaronieTV

De inspirator van Baronie TV is Jac Zom, de leiding heeft wel besloten er mee te moeten stoppen omdat het niet meer te doen is en daarmee is Baronie TV feitelijk ten einde. Vanaf 2008 zal er waarschijnlijk op een andere manier in de regio verslag van het festijn worden gedaan.

Verbinding

BaronieTV

Via diverse straalverbindingen kon er verslag worden gedaan van de optochten.

Een hoogtepunt was die van Boemeldonck, dat is tijdens Carnaval de naam van het bij Breda gelegen Prinsenbeek dat traditiegetrouw één van de grootste optochten heeft. Niet aan de stekkers zitten uiteraard want dan valt alsnog het beeld uit.…

Centrale verbindingen

BaronieTV

In een ruimte tussen de Studio en de Regiewagen werden de (nacht)uitzendingen en verbindingen gecoördineerd. Tevens kwamen hier ingezonden foto’s via een server op de PC waarmee die vervolgens via het beeldscherm in de studio te zien waren.

Regiewagen

BaronieTV

Vanuit de Viditech-wagen werd de regie gevoerd. Beeldregie en audioregie zaten bij elkaar in deze wagen en moesten ervoor zorgen dat alles goed verliep. Het geeft een beeld van hoe professioneel deze tijdelijke evenementenzender in elkaar zat.

Verslag: Jan-Hein Visser.
Met dank aan: Uhro van der Pluijm en Pepijn van Rijen.