Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Niels Hoogland stopt bij Radio 538 [Update]

Medianieuws

Na ruim zestien jaar zijn hart en ziel in Radio538 en 538Juize te hebben gelegd, is het tijd voor iets nieuws voor Niels Hoogland. Radio 538 moet (per direct) op zoek naar een nieuwe programmadirecteur. Naast programma directeur was Niels ook DJ van het vrijdagavondprogramma ‘Niels en Froukje’ en, op zondagavond, ‘Juize – Hiphop and R&B from A to Z’.

Hoogland was voor het landelijke radiostation één van de belangrijkste mensen achter de bouw en het succes van het best beluisterde radiostation van Nederland.

Niels Hoogland: "Na ruim zestien onvergetelijke jaren neem ik met grote trots afscheid van Radio 538. Onder mijn leiding is Radio 538 markleider geworden en gebleven: een geweldige prestatie van het gehele team!

Ik heb het een eer gevonden de verantwoordelijkheid voor de uitzendingen en de internetsites te mogen dragen en ben blij het station op een hoogtepunt te verlaten, met een recordaantal luisteraars - zoals uit de meest recente luistercijfers bleek. Uiteraard bedank ik mijn collega’s voor de samenwerking en alle luisteraars die 538 al die jaren trouw zijn gebleven."

Algemeen Directeur Radio 538, Jan-Willem Brüggenwirth: "Niels wist het concept binnen Radio 538 goed te bewaken en was een belangrijke pilaar in ons directieteam. Daarom wil ik persoonlijk Niels ontzettend bedanken voor zijn ongelofelijke inzet, maar ik denk dat ik voor iedereen spreek."

[Update]
De 38-jarige presenteerde met Froukje de Both het vrijdagavondprogramma Niels en Froukje en op zondagavond Juize - Hiphop and r&b from A to Z. Wat met beide programma's gaat gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk.

Juize blijft bestaan en krijgt mogelijke een nieuwe vaste presentator, DJ Jeff. Niels en Froukje gaat vrijdag niet door, tenzij een vervanger wordt gevonden. Waarschijnlijk wordt dit Dennis Ruyer. "Wat we in de toekomst gaan doen met het programma weten we nog niet", zegt een woordvoerder van 538. "Misschien komt er een vervanger of gooien we de show om." 

Volgens de Telegraaf is Hoogland niet vrijwillig vertrokken maar op verzoek van de aandeelhouders en de algemeen directeur van RTL Nederland Holding. Dat hebben de aandeelhouders in een gezamenlijke verklaring laten weten: "Het vertrek van Niels Hoogland is een besluit van de aandeelhouders in nauw overleg met de algemeen directeur. Aan Hoogland is herhaaldelijk te kennen gegeven dat hij niet goed functioneerde. Helaas heeft dit niet tot verbeteringen geleid." [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen