Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dave Berry nieuwe ochtendman Capital FM Londen

Medianieuws

95.8 Capital FM in Londen heeft Dave Berry gepromoveerd tot nieuwe ochtendman. Vanaf januari 2012 presenteert hij samen met Lisa Snowdon de dagelijkse ochtendshow op de hitzender. Berry volgt hiermee Johnny Vaughan op, die vorige maand plotseling vertrok bij Capital FM.

Dave Berry nieuwe ochtendman Capital FM Londen Johnny Vaughan presenteerde bijna acht jaar lang de ochtendshow op Capital FM. En met succes, want zijn ochtendshow is zelfs de best beluisterde lokale ochtendshow in Londen.

Momenteel trekt Capital Breakfast wekelijks 1,13 miljoen luisteraars. Vorige maand werd plotseling bekend dat Vaughan en Capital FM met onmiddellijke ingang uit elkaar gingen.

Geruchten gaan dat de ochtenddeejay (45) te oud werd voor het station en dat de hitzender liever iemand had die midden in de doelgroep stond.

Capital FM heeft inmiddels een opvolger voor Vaughan gevonden. Met ingang van januari 2012 presenteert Dave Berry (33) de dagelijkse ochtendshow op Capital FM. Hij wordt, net als zijn voorganger, bijgestaan door vaste sidekick Lisa Snowdon.

Berry keerde in april 2011 terug op Capital FM en presenteert sindsdien de ochtendshow in het weekend. Zijn debuut op de Londense hitzender was al in januari 2007, toen hij een show op zaterdagmiddag ging presenteren. Na een jaar verdween zijn programma echter van Capital FM en ging hij aan de slag bij zusterstation Xfm. In eerste instantie presenteerde hij hier de dagelijkse middagshow, maar van januari 2010 tot zijn terugkeer naar Capital nam de deejay het ochtendblok voor zijn rekening bij de alternatieve jongerenzender.

Naast radio is Berry ook bekend van televisie. Sterker nog, eigenlijk begon hij zijn mediacarrière bij de televisie. In eerste instantie was hij op Nickelodeon te zien, maar in 2002 verhuisde Berry naar MTV, waar hij het programma ‘TRL Live’ ging presenteren. Daarna volgde het muziekprogramma CD:UK op ITV. Tegenwoordig is Berry showbizzverslaggever voor ITV. Sinds vorig jaar is hij verloofd met Sugababes zangeres Heidi Range.

Tot Berry in januari start met de dagelijkse ochtendshow op Capital FM, neemt middagdeejay Greg Burns de honneurs waar. Ook hij wordt bijgestaan door Lisa Snowdon. [RS/RadioWereld.NL]

Gerelateerde Artikelen