Kies je favoriete radiostation

Dossiers

VS: Miss Jones ontslagen door Power 99

Medianieuws

De controversiële deejay Miss Tarsha Nicole ‘Jonesy’ Jones is ontslagen door de hip-hopzender Power 99 (WUSL) in Philadelphia. De ochtendpresentatrice heeft zich opnieuw flinke problemen op de hals gehaald en wordt zelfs aangeklaagd wegens laster. Jones zou een vrouw, die een aantal kinderdagverblijven bezit, tijdens de uitzending onterecht hebben beschuldigd van kindermishandeling.

VS: Miss Jones ontslagen door Power 99 De problemen begonnen op 14 oktober toen de dochter van Tracey Parson, eigenaresse van diverse kinderdagverblijven in Philadelphia, op de vuist ging met een ander meisje. Een moeder kwam tussenbeide en deelde een aantal rake klappen uit. Deze moeder was echter niet Parson, want zij was voor zaken buiten de stad.

Enkele dagen later werd het voorval besproken in de ochtendshow van Jones op Power 99. Er werden luisteraars in de uitzending gehaald die beweerden dat de moeder die tussen beiden kwam een zakenvrouw was en diverse kinderdagverblijven runde. Een andere beller beweerde zelfs dat de vrouw Tracey heette en noemde daarbij de naam van de kinderdagverblijven. Zoals we gewend zijn van Jones besloot zij het vuurtje flink op te stoken.

Parson zag door de uitzending een groot aantal klanten weglopen en is zelfs met de dood bedreigd. Daarom heeft ze besloten Jones aan te klagen wegens laster. Volgens de aanklacht heeft de presentatrice onvoldoende onderzoek gedaan naar de beschuldigingen. In plaats hiervan liet ze luisteraars aan het woord die allerlei valse beschuldigingen de ether in slingerden. Parson claimt flinke schade te hebben opgelopen en dat haar reputatie flink beschadigd is.

Naast Jones zijn ook Clear Channel, eigenaar van Power 99, en Capstar Radio, onderdeel van Clear Channel, aangeklaagd.

Afgelopen maandag werd bekend dat Power 99 de ochtendshow met onmiddellijke ingang geschrapt heeft en Jones haar spullen heeft mogen pakken. Het station zelf heeft nog geen commentaar gegeven op de recente gebeurtenissen.

Het is niet de eerste keer dat Jones in opspraak raakt met haar radioshow. Tijdens haar ochtendavontuur als Miss Jones op Hot 97 in New York City haalde ze regelmatig negatief het nieuws. Zo was er in 2005 de rel rondom de Tsunamiplaat, waardoor Jones twee weken lang geschorst werd.

Maar ook andere uitspraken maakten de presentatrice niet echt populair bij bepaalde groepen. Zo noemde ze de stakende openbaar vervoermedewerkers ooit ‘onopgeleide en overbetaalde sukkels’, terwijl hun baas, die oorspronkelijk van het Trinidad afkomstig is, uitgemaakt werd voor ‘domme kokosnoot’.

Maar ook haar eigen bazen kwamen wel eens onder vuur te liggen. In een interview liet ze weten te weinig respect te krijgen van haar bazen. Daarnaast maakte Jones zangers Mary J. Blidge op de zender uit voor ‘Bitch’.

Uiteindelijk kwam er in juli 2008 een einde aan het ochtendavontuur van Miss Jones bij Hot 97. Het radiostation besloot haar contract niet meer te verlengen. Haar show bleef in eerste instantie wel op 100.3 The Beat (WPHI) in Philadelphia te horen, maar een maand later schrapte ook deze zender haar show. In augustus 2009 keerde Jones terug op de radio in Philadelphia. Als ‘Jonesy’  presenteerde ze tot vorige week het ochtendblok op Power 99. [RS/RadioWereld.NL]

Gerelateerde Artikelen