Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Uw Vliegende Radiowereld in de onzinnige nieuwsStaten (deel 29)

Columns

Belofte maakt schuld. Nog wat meer nieuws dus uit het 'Weekly World News'.

Allereerst een leuk artikel dat niet in het issue staat dat ik heb. Marc (ik heb een lezer: Woehoeoe!) stuurde mij een scan op van een recente editie van 'Weekly World News' die hij gekocht had in de VS. Ik heb dat artikel op mijn deur geplakt en mijn collega's hebben zich er sip om gelachen.

Beweerd werd namelijk dat Saddam Hoessein politiek asiel zou krijgen in Frankrijk. En dat was niet het enige, nee, Saddam is natuurlijk een politiek dier, dus om hem blij te houden zou Frankrijk hem een politieke functie met politieke immuniteit hebben aangeboden: ambassadeur in de Verenigde Staten. Daarnaast zou hij een jaarsalaris van $ 50.000.000 krijgen en een paleis krijgen ter grootte van zijn paleizen in Bagdad, Versailles of zo, al lag dat laatste nog wel even lastig.

Let wel, dit werd geschreven voordat die paleizen in puin geschoten waren door Amerikaanse bommen. Bonuspunt van lol is dat de Franse ambassade naast de campus waar ik werk ligt en mijn collega's en ik er redelijk vaak komen omdat ze daar een betere kantine hebben dan op mijn werk. Lijkt me lachen als Saddam daar gaat werken. De beveiliging is zo lek als een hoepel daar.

Overigens is het wel grappig te vermelden dat je in het Amerikaanse Congress, de Amerikaanse volksvertegenwoordiging, zeg maar het Amerikaanse Binnenhof, geen 'French Fries', en geen 'French Toast' meer kunt krijgen. Nee, dat heet tegenwoordig 'Freedom Fries', en 'Freedom toast'. Te zielig voor woorden. Maar ondertussen zit ik te hopen dat de Fransen een grote vlag 'Freedom' over dat 'French' op de ambassade hangen, zodat ze niet meer de French, maar de Freedom Embassy zijn ;-)

Terug naar Weekly World News. Blader ff mee:

Pag. 5: De page 5 girl, rare pagina, niet echt knap, maar wel de maten 34DD-25-35.

Pag. 14: Interview met een sprekende Karper. 'Paul' zoals hij zich laat noemen, voorspelt het einde der tijden. Ook hij is wel bezorgd over de oorlog in Irak en hij is gelovig, maar niet van een specifieke kerk (christelijk of Joods).

Pag. 26: "Space Alien are sending their kids to earth's universities.... & they're making our top students look like idiots", compleet met foto's.

Pag. 30: Saddam or Osama, Who is more EVIL? Inclusief een opstuurstrookje waarmee je je mening kunt laten weten. Er stond niet bij of de uitslag ooit vermeld zou worden....

Pag. 33: Een interview met 'schoolvriendjes' van Osama Bin Laden, die iedere dag zijn lunchgeld stalen, soms wel $100 per dag. 'Op een dag hebben we zijn kop in de plee gestopt en doorgetrokken. Zijn tulband kwam vast te zitten en hij verzoop bijna'. Interessant detail: het is typisch Amerikaans om lunchgeld bij je te hebben. Of dat in Saoudi-Arabie ook zo is, weet ik niet, maar het lijkt me sterk. En dragen Arabieren een tulband (turban)? Ik dacht dat dit anders heette, maar dat kan aan mijn Engels liggen.

Pag. 34: De 'Axis Of Evil' wil graag een nieuwe naam: Vrijheidsalliantie, Driehoek van Heilige Strijders en als klapperrrrrrrrr van de week: De drie landen verbonden tegen de Westerse onderdrukkers voor de verbetering van mensen overal. Da's best een grote mond vol.

Pag. 36: Een voorproefje van de film: De Derde Wereldoorlog. Hoofdrolspelers: Jeff Goldblum als Osama, James Earl Jones als Powell, en Halle Berry als Condozeela Rice.

Pag. 41: Na dolfijnen traint het Amerikaanse leger nu ook als apen om te vechten in een oorlog.

Pag. 48: 'Teen Buys Nuke On Internet For $250', compleet met foto van de Tomahawk op zijn ouders' huis.

Pag. 70: De stervoorspellingen door Dr Amazo: Hollywood Psychic. Michael Jackson besteedt al zijn geld aan het ontwikkelen van antizwaartekracht techniek om te kunnen vliegen zoals Peter Pan en Anna Nicole Smith wordt Sumo worstelaresse. Ze gaat zo vet worden dat ze niet eens meer in de vrouwencompetitie mag spelen, maar in de mannenwereld verder moet. Begrijpen jullie trouwens inmiddels waarom ik mij er ooit niet toe kon zetten om een paar afleveringen van die serie van haar te bekijken? Wat een verwend kreng is het zeg.

Nou ja, het lijkt me duidelijk. Dit blad is een groot feest. Je moet er ontzag voor hebben dat de redactie iedere week weer dergelijke onzin weet te verzinnen. Ik zou zeggen, lees iedere week mee op Weeklyworldnews.com, of neem een abonnement en laat het lekker thuisbezorgen.

Een vriendelijke groet,

Jasper,
Uw Vliegende Radiowereldreporter

Gerelateerde Artikelen