Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Slip & Slide Suicide

Columns

Veronica, mag ik je wat vragen?
Ja

Waar ben je in hemelsnaam mee bezig?
Hoezo?

Nou,wat denk je zelf? Je bent een grote omroep geweest in het verleden. Van radiopiraat richting publieke omroep richting melkkoe van de Holland Media Groep richting afgrond.
ehhmm...

Goed, laten we eens beginnen bij het moment dat je uit de Holland Media Groep bent gestapt. Waarom was dat ook alweer?
Ik wilde meer vrijheid. Ik voelde dat ik in een wurggreep zat van de Holland Media Groep. Of liever gezegd: het boterde gewoon niet tussen mij en de rest van de groep. Het was dus eigenlijk een mislukte joint venture.


Een mislukte joint venture zeg je? Das niet zo gek, het gros van de joint ventures mislukt. Maar je wilde dus meer vrijheid? Je eigen gang kunnen gaan?
Ja


Okee, maar nu heb je in de Holland Media Groep een succesvol TV-station opgezet, EN een succesvol radiostation. Waarom heb je dat niet meegenomen? Dat was toch jouw werk, jij hebt die TV-zender toch succesvol gemaakt? En jij hebt die radiozender toch winstgevend gekregen?
Ja, dat klopt. Maar die zak geld van de Holland Media Groep he... dat was wel aantrekkelijk


Money talks. Maar was dat eigenlijk niet ongelovelijk dom? Succesvolle en winstgevende stations achterlaten?
Nee


Waarom niet dan?
Ik had toch geld zat om wat nieuws te beginnen?


Wat voor nieuws? Een nieuwe TV-zender in een overvolle TV-markt?
Die TV gaat het helemaal maken! Ome Bert heeft de programmering toch opgezet?


Ja, maar die is er uitgeflikkerd bij RTL4, remember?
Ja ....


En waarom heb je Veronica FM achtergelaten in de HMG? Nu moet je zelf weer een nieuw station opstarten, proberen een etherfrequentie daarvoor te krijgen ...
Ja, maar die etherfrequenties ga ik niet meer aanvragen hoor!


WAT?! BEN JE BELAZERD?!
Nee, ik ga een partner zoeken!


Wat bedoel je? Ga je trouwen?
Nee, ik zoek iemand om strategisch mee te kunnen samenwerken


Maar je was uit de HMG gestapt om weer zelfstandig te kunnen zijn! Ik snap het echt niet meer. Maar wat is dan het verband tussen het niet aanvragen van etherfrequenties en het zoeken van een partner?
Ik wil mijn radiozenders, dus Veronica en Kink FM, inbrengen in de strategische samenwerking, inclusief het geld dat ik daarvoor gereserveerd had en het personeel wat er nu werkt.


Huh? Wat wil je daarmee bereiken dan?
Het vinden van een partner


Jaja. Dus die partner moet ook meteen maar even twee verlieslijdende radiostations zonder etherfrequentie overnemen? Waarvan er 1 ook nog eens een matige kabeldekking heeft? En de ander een dusdanig specifiek format heeft dat het aardig lastig is om dat winstgevend te krijgen?
Ja


En jij gelooft werkelijk dat er iemand zo gek is om daar in te trappen? Wat heb je als strategische partner nu aan twee zenders, die zonder etherfrequentie een waarde hebben van ongeveer NUL?
Ja, natuurlijk geloof ik dat ik een partner vind! Ik ben Veronica! Die leuke brutale meid! Maar die partner moet natuurlijk vooral een oogje hebben op Veronica TV


Dat kneuzenkermisje? Heb je wel eens naar V-HQ gekeken? Heb je uberhaubt wel eens gekeken naar die programmas? Wat moet een partner eigenlijk met Veronica? Wat heb jij nog te bieden?
Heel erg veel geld en een goede naam


Als je zoveel geld hebt, waarom stop je dan met radio?
Voor die strategische partner natuurlijk!


Ik snap er niets meer van. Maar goed, even samengevat: Je stapt uit de HMG en laat daar je radio en je TV zender in achter (blunder 1).

Vervolgens ga je op avontuur en begin je een dure TV zender met een waardeloze programmering (blunder 2), om er dan pas achter te komen dat die programmering niet werkt. Dus smijt je er nog maar wat miljoenen tegen aan om met een nieuwe programmering in een volle markt een aandeel te veroveren terwijl de economie tegen zit (blunder 3).

Je krijgt intern ruzie en laat dat zodanig escaleren dat het hele land mee kan genieten (blunder 4).

En als klap op de vuurpijl pleeg je zelfmoord door niet te bieden op etherfrequenties, terwijl dat je enige kans is om zelfstandig door te kunnen (blunder 5).

Waarom stop je niet gewoon met die TV zender en stop je niet wat geld in de radiodivisie?
Radio? Wat is dat ook al weer?


Dat is datgene waar je groot mee bent geworden, lief Veronicaatje van me. Maar om even de conclusie te trekken: je laat je kroonjuwelen achter om zelfstandig te kunnen worden. En nu kom je er, vele miljoenen armer, achter dat je beter met iemand kunt gaan samenwerken. Je bent dus gewoon terug bij af. Toch?
...


En nu moet je maar hopen dat iemand op deze planeet dat nog wil. Misschien dat er nog enige interesse is voor de merknaam en het magazine, maar voor de rest ....
Mag ik nog 1 dingetje tegen je zeggen, Veronica?
Wat wil je dan nog zeggen?


Je bent een hele domme trut!

Michiel van Diesen.

Gerelateerde Artikelen