Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jon Stewart verslaat Fox News

Medianieuws

Dagelijks neemt Jon Stewart in zijn Daily Show op Comedy Central het kabelnieuwsstation Fox News op de hak. Nu heeft de presentator een extra reden om het conservatieve Fox News uit te lachen. Zijn Daily Show wordt namelijk beter bekeken dan het gemiddelde programma op het kabelnieuwsstation. Vooral bij de jong volwassenen verpulvert Stewart Fox News.

Jon Stewart verslaat Fox News Mikpunt tijdens de satirische show is veelal de nogal gekleurde berichtgeving van Fox News. Het station staat er inmiddels bekend als spreekbuis voor de Republikeinen en als anti-Obama station. Met de regelmaat van de klok kramen rechtse spreekstalmeesters als Bill O’Reilly, Sean Hannity, en tot voor kort ook Glenn Beck, de grootste onzin over van alles en nog wat uit, wat natuurlijk koren op de molen is voor Stewart en de makers van The Daily Show.

De populariteit van The Daily Show stijgt nog steeds. Inmiddels wordt deze show zelfs beter bekeken dan de gemiddelde show op primetime op Fox News, zo meldt The Daily Mail. Volgens de kijkcijfers van Nielsen keken er in mei van dit jaar gemiddeld 2,3 miljoen mensen naar The Daily Show, terwijl Fox News gemiddeld 1,85 miljoen kijkers trok. Alleen de show van Bill O’reilly trok meer kijkers dan The Daily Sow, namelijk 2,8 miljoen per dag.

Fox News verliest vooral terrein bij de jong volwassenen, terwijl The Daily Show daar juist steeds populairder wordt. Het afgelopen jaar stegen de kijkcijfers met maar liefst 19%. In alle doelgroepen tussen de 18 en 49 jaar stegen de cijfers zelfs gemiddeld met ruim 20%. In mei van dit jaar was het aantal kijkers van tussen de 18 en 49 jaar 1,34 miljoen. The Daily Show scoort hiermee net iets minder dan The Tonight Show van Jay Leno op NBC. En dat terwijl Stewart ergens tussen de honderden Amerikaanse kabelkanalen verstopt zit (bij Washington op kanaal 85), terwijl Jay Leno vrijwel altijd op kanaal 4 zit. [RS/Radio.NL]
 

Gerelateerde Artikelen