Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Luisteraars steunen Radio Maria met 112.000 euro

Medianieuws

De kerstmarathon van Radio Maria, 42 uur non-stop live radio, heeft een recordbedrag opgeleverd. In december 2010 ontving Radio Maria 112.381,66 euro aan donaties. Hiervan werd ruim 68.000,- euro toegezegd tijdens de 42-urige marathon. Betrokken luisteraars gaven veelal kleine bedragen, wat samen dit bijzondere resultaat opleverde.

De kerstmarathon stond vooral in het teken stond van het wonder van Kana, beschreven in het Evangelie volgens Johannes. Tijdens de marathon was er ook 42 uur lang aanbidding in de kapel van Radio Maria. Luisteraars konden ook midden in de nacht telefonisch hun financiële toezegging doorbellen naar een echt callcenter dat voor deze gelegenheid was ingericht.

Radio Maria over de kerstmarathon: "Radio Maria is een wereldwijd netwerk met 55 radiostations. Er waren contacten met Korea, Ecuador, Canada en zelfs Rwanda. Er waren interviews met katholieken die in de nachtdienst werken. Drie bisschoppen bezochten de studio en enkele anderen kwamen op de radio via de telefoon. Met deze actie ontving de radio niet enkel belangrijke financiële steun, maar werd ook de interactie met de luisteraars geïntensiveerd. Het resultaat is mede te danken aan de vele vrijwilligers die zich tijdens de marathon, maar ook gedurende het hele jaar 2010, intensief hebben ingezet."

Luisteraars financieren Radio Maria
Het kost € 100.000,- per maand om Radio Maria Nederland & Vlaanderen in de lucht te houden. Radio Maria krijgt geen subsidie en zendt geen reclame uit. Voor het eerst in haar jonge geschiedenis werd in deze decembermaand dit bedrag door luisteraars uit Nederland en Vlaanderen zelf bijeengebracht. Dat betekent dat het bedrag dat Radio Maria Nederland & Vlaanderen normaalgesproken krijgt van Radio Maria stations uit andere landen, in december gebruikt kan worden om nieuwe Radio Maria’s in andere landen te ondersteunen. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen