Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kicken geeft gratis radioles als podcast

Medianieuws

Voormalig 3FM en Radio Veronica deejay Patrick Kicken is een nieuwe podcast gestart, waarin hij zijn opgedane kennis over het vak radio gratis deelt met jonge radiomakers. De podcast heet 'RadioCollege' en is sinds deze week te vinden op iTunes voor Apple gebruikers en op Player FM voor alle andere apparaten.

Kicken geeft gratis radioles als podcast"Ik heb zelf in het verleden duizenden euro's uitgegeven aan cursusmateriaal over radio uit Amerika. Diverse seminars en radio bootcamps gevolgd daar.

Ik kon die investering ook missen toen omdat de vergoedingen voor radiodeejays destijds nog behoorlijk waren.

We leven tegenwoordig in een tijd dat de salarissen voor deejays behoorlijk onder druk staan. Daarom deze gratis radiolessen", aldus Kicken, die naar eigen zeggen ook veel geleerd heeft van collega deejays en programmaleiders.

'Ook de ervaring en kennis die ik opdeed van mensen als Uunco Cerfontaine (stationmanager Radio Veronica), Patrick Kraakman, Marc van den Heuvel (beide ooit programmaleider bij Veronica) en Iwan Reuvekamp in zijn tijd als nachtcoördinator bij 3FM probeer ik in deze podcast te delen. Verder staan op de planning interviews met ervaren jocks als Jeroen van Inkel, Rick van Velthuysen en radiocoach Erwin Peters'. [Radio.NL]

De link van Kicken's RadioCollege op iTunes is http://radiocollege.nl.
De versie voor andere apparaten zoals android is http://radio-college.nl.

Gerelateerde Artikelen