Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Talpa staakt overnamepoging Telegraaf Media Groep

Medianieuws

Mediamagnaat John de Mol trekt zich 'voorlopig' terug uit de race om de Telegraaf Media Groep (TMG) in zijn geheel over te nemen. De Mol heeft via zijn bedrijf Talpa bekendgemaakt dat er "vooralsnog een einde aan Talpa's poging om TMG als geheel over te nemen." Talpa houdt het strategische belang van 29,16% in TMG aan."

De Mol, tevens o.a. eigenaar van SBS6, Veronica, Net5 en SBS9, Radio 538, Radio Veronica, Radio 10 en Sky Radio, wilde flink uitbreiden.

Talpa wilde meer dan 50 procent van de aandelen in handen krijgen. Het bedrijf deed daarom twee maanden geleden een bod op alle uitgegeven (certificaten van) gewone aandelen van TMG.

Talpa wilde 6,50 euro per aandeel te betalen. Dat is 50 cent meer dan de Vlaamse uitgever Mediahuis in combinatie met de familie Van Puijenbroek. Dat bod verliep afgelopen woensdag. Talpa blijft nog wel grootaandeelhouder in TMG met ruim 29 procent.

TMG: "TMG is blij met deze rust en duidelijkheid zodat het mediabedrijf de volledige focus nu op de toekomst kan richten en met Mediahuis verder kan bouwen aan een mediabedrijf met een stevige marktpositie, kwaliteitsredacties en sterke merken. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen