Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bnn volgt hockeywereld op jacht naar het landskampioenschap

Medianieuws

Het meisjes-A-team van AH&BC, één van de beste meisjes-A-teams van Nederland, wordt een seizoen lang in opdracht van Bnn gevolgd in hun jacht naar het landskampioenschap. De documentaire biedt een inkijk in het doorgaans zo gesloten bolwerk van de hockeywereld.

Bnn volgt hockeywereld op jacht naar het landskampioenschap En in het bijzonder die van Amsterdam-Zuid, waar de Audi's, Range Rovers en Ferrari's glanzen op de parkeerplaats.

De kijkers leren de wereld kennen van deze getalenteerde meisjes; de dromen, de feesten, het eindexamen, de blessures, selecties en alle opofferingen die de weg naar de topsport met zich meebrengt.

De '3Doc: Hockeymeisjes' is te zien op 18 augustus, de avond van de start van het EK Hockey in Nederland, bij BNN op NPO 3 om 22.00 uur.

Coming-of-age documentaire
Het team moet aan hoge verwachtingen voldoen. Buiten het teambelang heeft ieder meisje ook haar eigen (verborgen) agenda. Want als ze met de hoge druk kunnen om gaan, wordt een van hen in de toekomst misschien wel de nieuwe Naomi van As of Ellen Hoog. Hoe combineren de meiden hun al drukke leven met tophockey, op weg naar het landskampioenschap?

En wie gaat er na dit seizoen door binnen de topsport of stopt na al die fanatieke jaren? De spanningen binnen het veld staan door al deze vraagstukken op scherp.

Foto: Bnn
AH&BC en EK Hockey
AH&BC, kortweg ‘Amsterdam’, is een van de grootste en succesvolste hockeyclubs van het land en de oudste hockeyclub van het Europese vasteland. Het wordt ook wel het ‘Ajax’ onder de hockeyclubs genoemd. Binnen dit team zitten zeven meisjes al in het Nederlands A, iets wat een unicum is. Het sportcomplex van AH&BC ligt in het Amsterdamse Bos en heeft de beschikking over het beroemde Wagener Stadion.

Dit nationale hockeystadion is het toneel van het Europees Kampioenschap voor dames en heren (18 t/m 27 augustus) waarvan de hoogtepunten op tv te zien zijn bij NPO 3. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen