Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Arie Boomsma volgt mensen met groeistoornis

Medianieuws

In het nieuwe tv-programma 'Arie en de kleine mensen' stapt presentator Arie Boomsma vanaf 27 september voor Net5 in de levens van mensen met een groeistoornis. Hun lengte varieert van 63 centimeter tot 1,38 meter. Spelen het klein zijn en de beperkingen een grote rol in het verwezenlijken van hun dromen? En hoe anders is hun leven dan dat van mensen met een normale lengte?

Arie Boomsma volgt mensen met groeistoornis In 'Arie en de kleine mensen' volgt Net5 verschillende kleine mensen in hun dagelijkse leven. Ieder met hun eigen uitdagingen en dromen.

Zo ziet de kijker Lara (1,24 meter) kogelstoten tijdens het World ParaAthletic Championship in Londen, wil Ali (1,26 meter) de ‘kleinste taxichauffeur’ van Nederland worden, probeert Denise (1,29 meter) als tassendesigner door te breken, doet Taurean (1,32 meter) er als stripper alles aan om de bekendste vlogger van het land te worden en gaat Emma (63 centimeter) naar de conventie ‘Walking With Giants’ in Liverpool.

Luke (1,28 meter) en Naomi (1,06 meter) zijn twee kleine mensen die samen een baby krijgen. Ze willen weten of hun kindje ook een groeistoornis heeft. Elyne (1,38 meter) is transgender dwerg. Geboren als jongetje, maar ze voelt zich nu op en top vrouw. We volgen haar tijdens een fase van haar transitie.

Mark (1,20 meter) en Maria (88 cm) zijn al twintig jaar een stel en hebben een eigen huis laten bouwen dat helemaal is aangepast aan hun lengte. De jonge Nune (1,05 meter) staat bekend als ‘de Ronaldo van het hoge Noorden’. Hij droomt ervan om ooit profvoetballer of voetbalcommentator te worden.

Presentator Arie Boomsma trekt een half jaar lang met dit gezelschap op en is aanwezig bij hét speciale moment waar zij elk op hun beurt naartoe werken. 'Arie en de kleine mensen' is is te zien vanaf woensdag 27 september om 21.30 uur te zien bij Net5. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen