Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Frankrijk: NRJ zet avonddeejay Cauet op straat

Medianieuws

In een poging om de achterstand met de marktleider RTL te dichten, gooit NRJ een deel van de programmering om. Avonddeejay Sebastien Cauet is hier het eerste slachtoffer van. In plaats van een nieuw contract kreeg hij ontslag.

Frankrijk: NRJ zet avonddeejay Cauet op straat Terwijl de directie, ondanks geruchten over de mogelijke komst van Camille Combal van Virgin Radio, het vertrouwen in ochtendpresentator Manu Lévy voor de komende twee jaar bevestigde, eindigde dus kort voor de zomervakantie de samenwerking met Cauet (45). De deejay was sinds 2010 te horen op de zwarte panter.

Meningsverschillen
De breuk tussen de succesvolle deejay en de directie van de Europese hitradio kwam er na mislukte onderhandelingen over een contractverlenging. Vooral het schrijnende gebrek aan regelmatige contacten tussen de betrokken partijen vormde een doorslaggevende factor. Zonde uiteraard, want de dagelijkse interactieve show waarin de vooral jeugdige doelgroep een hoofdrol speelde, kende ondanks een forse daling tijdens het vorige luisteronderzoek nauwelijks of geen concurrentie met gelijkaardige blokken bij onder meer Skyrock met Difool.

Vooral het tijdstip waarop het nieuwe voorstel werd ingediend, namelijk april, stootte tegen de borst van Cauet, die naar eigen zeggen, nauwelijks bedenktijd kreeg. Het einde van een zeven jaar durende en een vooral renderende samenwerking viel onmiddellijk.

Foto: screenshot video NRJ
Een zware erfenis
Voor de 31-jarige Guillaume Play, die de afgelopen jaren het blok tussen 22 uur en middernacht vulde, wacht nu de loodzware opdracht om de populariteit van zijn voorganger niet alleen te evenaren maar ook om die te overtreffen. Zeker omdat de bekendheid van  NRJ door de reeks aanslagen op Frans grondgebied naar een historisch dieptepunt daalde.

Of deze herschikking de nodige slaagkansen biedt, blijft voorlopig een onbeantwoorde vraag want France Inter, RMC en RTL bouwden een behoorlijke kloof uit. Vanaf 28 augustus hoopt NRJ in ieder geval een deel van de geleden schade te herstellen. Cauet zelf plant een aantal digitale projecten waaronder een serie genaamd ‘Sebastien’. [FvM/Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen