Kies je favoriete radiostation

Dossiers

D66 stelt kritische vragen over NPO Start Plus aan staatssecretaris

Medianieuws

Jan Paternotte, kamerlid van D66, heeft kritische vragen gesteld over 'NPO Start Plus' aan staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over 'NPO Start Plus'. Paternotte wil onder andere weten waarom abonnees 2,95 per maand moeten betalen voor NPO Start Plus.

D66 stelt kritische vragen over NPO Start Plus aan staatssecretaris

NPO Start Plus is een betaalde dienst bij de NPO waar alleen beelden in hoge resolutie te zien zijn. Wie niet wil betalen kan overigens nog steeds kijken via 'Uitzending Gemist', maar dan in een veel lagere kwaliteit.

Hij wil onder andere weten welke programma’s, die zijn uitgezonden door de NPO op televisie, verdwijnen achter de betaalmuur bij NPO Start Plus en niet beschikbaar zijn op NPO Start.

Paternotte vraagt zich ook af of er ook programma’s zijn die door de NPO zijn gemaakt, of door een van de omroepen, die alleen (voor langere tijd) beschikbaar zijn op NPO Start Plus aangezien reeds voor deze programma’s is betaald met belastinggeld. Hij ziet NPO Start Plus ook als concurrent van met diensten als Netflix en Videoland

En hij wil een toezegging van Staatssecretaris Sander Dekker dat de uitzendingen van de taakomroepen NOS en de NTR in ieder geval nooit achter een betaalmuur verdwijnen. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen