Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tilburgse basisschool wordt voor één dag Radioschool

Medianieuws

[Update] Basisschool De Vijf Hoeven in Tilburg wordt komende vrijdag (7 juli) voor één dag overgenomen door radiomakers van landelijke en regionale omroepen. Leerkrachten maken dan plaats voor deejays, verslaggevers en journalisten, zodat kinderen opgeleid worden tot junior radiomakers.

Deze dag is één van de hoogtepunten tijdens het project ‘communicatie met radio’. Het radiothema op de Sportiefste basisschool van Nederland is hét startsein van een radio geïntegreerde ‘taalmethode’ die kinderen meer moet motiveren te werken aan hun taalvaardigheden.

‘Radioschool’ De Vijf Hoeven
Tijdens de projectweken lijkt De Vijf Hoeven een heuse radioschool. Zo komt Koen Wijn van Omroep Brabant vertellen over zijn werk als presentator en verslaggever. Ewald van Liempt van de Radio Academy leert kinderen hoe ze het nieuws kunnen voorlezen. Rob Keulemans en Jasper Stads (NOS op 3/3FM) vertellen hoe je een radioreportage maakt en gaan met kinderen ook echt aan de slag.

Bert Kranenbarg (Radio 2 en Radio 5) zal dan met een aantal radiotalenten van de KRO-NCRV Radioschool kinderen ondersteunen bij het maken van een radio-uitzending. Ook ervaren zij hoe het is om als journalist nieuws en informatie te onderzoeken.

Taal en radio maken
De Vijf Hoeven werkt aan een nieuw aanbod van taalonderwijs. Met de bouw van een radiostudio zette de school een belangrijke eerste stap. Met de integratie van radio in vakken als taal, spelling en begrijpend lezen moet het leren leuker worden.

Opening studio
Het innovatieve project start op 19 juni en eindigt in de laatste week voor de zomervakantie. Op dinsdag 11 juli 2017 wordt de radiostudio officieel geopend. Dan wordt de naam van het radiostation op De Vijf Hoeven bekendgemaakt. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen