Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Los Angeles: My FM vergroot gat met concurrentie

Medianieuws

Marktleider 104.3 My FM (KBIG) heeft opnieuw een gaatje weten te slaan tot de concurrentie. De popzender in Los Angeles is nu een half procentpunt los van de nummer 2. In New York City gaan nu (W)CBS FM 101.1 en 106.7 Lite FM (WLTW) gezamenlijk aan kop.

Los Angeles: My FM vergroot gat met concurrentie In mei zag My FM haar marktaandeel stijgen naar 5,8%, zo blijkt uit cijfers van Nielsen Audio.

Daarmee scoort de popzender, met de beste pophits van de 10’s en nu, haar hoogste marktaandeel in een jaar tijd.

De urban popzender 94.7 The Wave (KTWV) zag daarentegen haar marktaandeel licht dalen naar 5,3%. Op de derde plaats staan de hitzender 102.7 KIIS FM en de classic hitszender K-Earth 101 (KRTH) met elk 4,8%. KIIS blijft stabiel, terwijl K-Earth licht daalde.

De popzender KOST 103.5 (met veel 80s en 90s) completeert de top 5 met 4,7%.

My FM blijft  marktleider bij de doelgroepen 18-49 en 25-54 jaar, terwijl KIIS het populairst blijft bij de doelgroep 18 tot 34 jaar.

New York City
In de Big Apple vechten nu twee honden om één been. De classic hitszender CBS FM wist haar marktaandeel te behouden, terwijl de popzender Lite FM haar marktaandeel licht zag stijgen. Beide zenders scoren nu 6,1% marktaandeel en moeten de hoogste trede delen.

De urban popzender WBLS 107.5 blijft derde, maar zag haar marktaandeel wel licht stijgen. De nieuwszender 1010 WINS blijft, ondanks licht verlies, vierde. De laatste plek in de top 5 is opvallend genoeg voor de classic rockzender Q104.3 (WAXQ) met 5,0% marktaandeel. De laatste keer dat de zender in de top 5 stond was in december.

Grote afwezige in de top 5 is Z100 (WHTZ). De hitzender kende opnieuw een slechte maand en verloor 0,7%-punt. De afgelopen twee maanden verloor Z bij elkaar 1,3%-punt, waardoor het station nipt zesde staat.

Door het verlies van Z100 leidt Lite FM nu bij de doelgroep 25-54 jaar. Bij de groep 18-49 jaar gaat het Spaanstalige Media 97.9 (WSKQ) aan kop, terwijl de hip-hopzender Hot 97 (WQHT) bij de doelgroep 18-34 jaar leidt.

Dallas-Fort Worth
Elke maand blikt Radio.NL ook op de rangen en standen in een radiomarkt elders in de VS. Dit keer Dallas-Forth Worth. Dallas is de tweede stad van Texas. In deze regio wonen ruim 6 miljoen mensen.

Ook hier zijn de rangen en standen flink door elkaar geschud ten opzichte van vorig jaar, want na jaren is de overheersing van de hitzender 106.1 Kiss FM (KHKS) doorbroken. De nieuwe marktleider is namelijk de Countryzender 99.5 The Wolf (KPLX).

The Wolf scoort 6,3% marktaandeel. Saillant detail is dat de ochtendshow op deze zender gepresenteerd wordt door twee voormalig Z100-deejays: Lisa Taylor en Trey Morgan. Taylor was in de jaren ’90 te horen op de hitzender in New York City, terwijl Morgan hier tot en met 2013 de avondshow presenteerde. Een jaar geleden scoorde The Wolf overigens nog amper 5% marktaandeel en stond de zender derde.

Plek twee is voor de classic rockzender Lone Star 92.5 (KZPS) met 5.5%. Dit is een procentpunt hoger dan een jaar geleden. Pas op de derde plaats staat Kiss FM. Het marktaandeel van de hitzender is ten opzichte van een jaar geleden met een procentpunt gedaald naar 5,2%.

De classic hitszender 98.7 KLUV en het Spaanstalige Que Buena 94.1 completeren de top 5. Vorig jaar zomer was KLUV nog korte tijd marktleider. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen