Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Helga van Leur stopt na twintig jaar weer bij RTL

Medianieuws

Weerpresentatrice Helga van Leur vertrekt na twintig jaar bij RTL Weer & Verkeer. Dat maakte ze woensdagavond bekend in RTL Boulevard. Ze maakt ruimte om haar andere activiteiten verder uit te bouwen. Op vrijdag 30 juni presenteert zij voor de laatste keer het RTL Weer.

Helga van Leur stopt na twintig jaar weer bij RTL Helga van Leur: “Twintig jaar geleden ben ik gestart bij RTL onder de vleugels van Peter Timofeeff.

Ik heb veel mee mogen maken en minstens 7.000 weerberichten gedaan op televisie. Ik ben blij dat ik mijn passie voor het weer en klimaat op deze manier kon delen met de mensen thuis.

De komende twintig jaar wil ik mij verder verdiepen in de communicatie over klimaat, duurzaamheid en gedrag. Om je verder te kunnen ontwikkelen, moet je soms ruimte maken. En daarom stop ik met de dagelijkse weerberichtgeving.”

De loopbaan van tv-weervrouw Van Leur begon in 1997 bij RTL 5, dat werd al snel ook RTL 4. Ze is een aantal keer in de prijzen gevallen. In 1998 is ze tijdens een internationaal congres door vakgenoten uitgeroepen tot beste weervrouw ter wereld. In 2008, 2010 en 2012 werd Van Leur uitgeroepen tot meest populaire weerpresentator door onderzoeksbureau GfK. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen