Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radio JND gestart op FM in regio Eindhoven

Medianieuws

Radio JND is nu ook te ontvangen op FM in Zuidoost-Brabant. Sinds vrijdagavond is de zender te ontvangen op 93.2 FM. De commerciële regionale zender heeft hiervoor de frequentie van Decibel in Eindhoven overgenomen.

Radio JND gestart op FM in regio Eindhoven Voorheen was JND alleen via DAB+ te ontvangen in Zuidoost en Midden-Brabant via het netwerk van MTVNL op kanaal 9C. Inmiddels is hier ook de FM-frequentie 93.2  aan toegevoegd en capaciteit op het bovenregionale DAB+net voor Noord-Brabant en Limburg op kanaal 7A.

Radio JND zendt een mix uit van Nederlandstalige hits en internationale hits van de jaren ’60 tot nu.

De FM-frequentie 93.2 FM maakt samen met de frequentie 93.6 FM deel uit van kavel B23 van Commerciële Radio Exploitatie Ltd. De andere frequentie wordt verhuurd aan de volkszender RADIONL. Voor beide frequenties geldt dat een voor 30% regiogericht programma moet worden uitgezonden.

Door het opgeven van de FM-frequentie in Eindhoven is er na tientallen jaren een einde gekomen aan het hoofdstuk Decibel in de lichtstad. Decibel was sinds augustus 2007 te ontvangen op 93.2 FM. In eerste instantie stond het station los van Decibel in de Randstad en werd er separaat programma voor Eindhoven uitgezonden. Enkele jaren later ging Decibel Eindhoven samen met Decibel Randstad.

Voordat Decibel in de regio Eindhoven commercieel ging, was het als publieke lokale omroep in meerdere Brabantse gemeenten te horen.

Decibel heeft de afgelopen weken ook al flink bereik in Zuid-Holland ingeleverd. Daarnaast heeft de zender haar dekking in Utrecht opgegeven en is de zender nu non-stop. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen