Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Passion donderdag live op Radio 2 en NPO 1

Medianieuws

[Update] De zevende editie van The Passion is ook dit jaar weer te volgen op Radio 2. Wouter van der Goes presenteert en Henk van Steeg doet verslag vanuit Leeuwarden. Het spektakel is al vanaf 18,00 uur te volgen op Radio 2 met een voorbeschouwing. Vanaf 20.30 uur is het ook live te volgen op NPO 1.

The Passion donderdag live op Radio 2 en NPO 1 Het muziekevenement, dat ieder jaar op Witte Donderdag plaatsvindt, wordt dit jaar op het Wilhelminaplein in Leeuwarden uitgevoerd.

Radio 2 is aanwezig bij dit spektakel waar naar verwachting zo'n twintigduizend mensen komen.

Wouter van der Goes neemt van 18.00 uur tot 22.00 uur de presentatie op zich en Henk van Steeg doet verslag van de processie door Leeuwarden.

Stefan Stasse als discipel
The Passion vertelt het verhaal over de laatste uren van het leven van Jezus, zijn dood en opstanding. Dwight Dissels (Jezus), Elske DeWall (Maria), Omri Tindal (Petrus), Roel van Velzen (Judas), Johnny Kraaijkamp jr (Pontius Pilatus), Remco Veldhuis (de verteller) en Kefah Allush (verslaggeving) brengen luisteraars, kijkers en bezoekers hét verhaal over lijden, dood, opstanding en hoop. Radio 2-deejay Stefan Stasse is ook op televisie te zien als één van de discipelen van Jesus.

Het paasverhaal, over de laatste uren van Jezus, dat voor de zevende keer wordt opgevoerd, is ook rechtstreeks op televisie te zien om 20.30 uur op NPO 1. Vorig jaar keken 3,2 miljoen mensen naar het evenement. [Radio.NL]

Update
Wie donderdagavond niet kan kijken. De EO verspreidt ook een gratis DVD van het evenement. De herhaling van The Passion is zaterdag 15 april te zien om 12.10 op NPO 1 en 22:00 op NPO 3.

Gerelateerde Artikelen