Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Barry Brand: Kijk met veel liefde terug op hoofdstuk Decibel (audio)

Medianieuws

“Een punt achter Decibel, een komma achter mijn naam als radiomaker. Klaar voor het volgende hoofdstuk en ik kijk met veel liefde terug op het hoofdstuk Decibel. Ik vond het leuk.” Met deze woorden nam Barry Brand vrijdag afscheid van Radio Decibel.

Barry Brand: Kijk met veel liefde terug op hoofdstuk Decibel (audio) Het afscheid van Brand was tevens het startschot voor de volgende fase van veranderingen bij het regionale commerciële radiostation in de Randstad en Eindhoven.

Vorige maand onthulde Radio.NL dat het roer bij Decibel omgaat. De frequentie in Utrecht is afgestoten, terwijl de sterke frequentie 97.6 FM in Zuid-Holland is ingeruild voor de zwakkere frequenties 99.4 en 99.6 FM. In de loop van deze maand wordt ook de FM-frequentie in Eindhoven afgestoten.

Daarnaast vervallen vanaf komende week alle gepresenteerde programma’s. De productie van het programma van Decibel verhuist van Amsterdam naar Sneek, waar deze wordt overgenomen door RADIONL B.V.

Als gevolg hiervan gaat Decibel non-stop verder. Daarnaast wordt het format versmald. Waarschijnlijk gaat Decibel zich uitsluitend richten op dancehits uit de jaren ’90 en ’00, zoals Joy Radio in het noorden van het land al doet.

Door de veranderingen zijn alle deejays bedankt voor hun diensten. Barry Brand had vrijdag de twijfelachtige eer om het laatste live gepresenteerde programma te presenteren.

“Wat was het een fantastische tijd. Zoveel hoogtepunten en zoveel energie gekregen van alles en iedereen,” aldus Brand. “het is een feest geweest een droom te delen met Perry (Oerlemans, red.) en Pierre (Karsten, red.). Maar zoals het gaat in het leven is alles te koop. Zo ook Decibel.”

“Ik heb hier enorm veel plezier gehad in het maken van programma’s, het samenstellen van muziek en het sleutelen aan het format.”

Brand was bijna 10 jaar werkzaam voor Decibel. Hij was in eerste instantie, net als nu, in de middag te horen. Na een korte uitstap als nieuwslezer keerde hij in 2010 terug bij Decibel om de ochtendshow te presenteren. In september 2016 keerde Brand terug op zijn oude plek in de middag.

Wat Brand nu precies gaat doen is nog niet precies bekend. Samen met oud-Radio 538 deejay Barry Paf en oud-Wild FM deejay Koen van Tijn werkt hij aan een nieuw radioproject. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen