Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radio JND neemt frequentie van Decibel in Eindhoven over

Medianieuws

Radio JND is binnenkort naast DAB+ ook op FM te ontvangen in Zuidoost-Brabant. De commerciële regionale zender neemt hiervoor de frequentie van Decibel over. Vanaf 1 mei is JND in de regio Eindhoven op 93.2 FM te ontvangen.

Radio JND neemt frequentie van Decibel in Eindhoven over Momenteel is JND via DAB+ alleen te ontvangen in Zuidoost en Midden-Brabant via het netwerk van MTVNL op kanaal 9C. Radio JND zendt een mix uit van Nederlandstalige hits en internationale hits van de jaren ’60 tot nu.

De FM-frequentie 93.2 FM maakt samen met de frequentie 93.6 FM deel uit van kavel B23 van Commerciële Radio Exploitatie Ltd. De andere frequentie wordt verhuurd aan de volkszender RADIONL. Voor beide frequenties geldt dat een voor 30% regiogericht programma moet worden uitgezonden.

Het ziet er naar uit dat Decibel geheel gaat stoppen op FM in Brabant. Vragen van Radio.NL over deze verandering zijn echter nog niet beantwoord. Decibel is sinds augustus 2007 te ontvangen op 93.2 FM. In eerste instantie stond het station los van Decibel in de Randstad en werd er separaat programma voor Eindhoven uitgezonden. Enkele jaren later ging Decibel Eindhoven samen met Decibel Randstad.

Voordat Decibel in de regio Eindhoven commercieel ging, was het als publieke lokale omroep in meerdere Brabantse gemeenten te horen.

Anthony & Samira verdwenen
Niet alleen bij het zenderpark van Decibel wijzigt er iets, maar ook in de programmering. Zo is het ochtendduo Anthony Timmers en Samira El Yandouzi al weken niet meer op de zender te horen.

Tegenover Radio.NL werd door Decibel verklaard dat het om een korte periode van twee weken zou gaan, maar inmiddels is Stefan Brau al drie weken in de ochtend te horen. Op de Facebookpagina van Decibel staat inmiddels dat het programma is komen te vervallen.

Waarom “Anthony & Samira” na twee maanden al weer uit de programmering is verdwenen is onduidelijk. Nieuwe vragen van Radio.NL worden niet meer beantwoord door het station. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen