Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radio- en tv-stations steunen Nationale Actiedag van Giro555

Medianieuws

Giro555 start volgende week zaterdag (25 maart) een vijfdaagse actie 'Help Slachtoffers Hongersnood'. Op woensdag 29 maart sluit de actie af met een 'Nationale Actiedag'. Diverse radio- en tv-stations zullen de actiedag ondersteunen.

Giro555 roept iedereen op om tijdens de Actie Vijfdaagse massaal in actie te komen. De opbrengst van de inzameling is intussen al ruim over de 10 miljoen euro.

Radio 555
Het is nog niet bekend of de radiostations samen de actie gaan ondersteunen met Radio 555.

In 2010 hebben de grote radiostations van Nederland voor het laatst via de actie Radio 555 aandacht gevraagd voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Voor de slachtoffers in Azië in 2005 werd uiteindelijk door de radioactie meer dan vijf miljoen euro opgehaald. De inzamelingsactie voor Haïti in 2010 heeft 83,4 euro opgebracht. De gezamenlijke radioactie overdag leverde ruim 8,6 miljoen euro op.

Nationale Actiedag
De Vijfdaagse eindigt met een Nationale Actiedag. Radio en tv doen mee. Aan de precieze invulling wordt nog gewerkt. Het zal een cross-mediaal event worden volgens Giro555:

"We zijn erg blij met de toegezegde medewerking van de omroepen voor de Vijfdaagse. Met alle hulp kunnen we dit bedrag verveelvoudigen."

Europa
De nood in Jemen, Noordoost-Nigeria, Zuid-Soedan en Somalië is nijpend. 20 miljoen mensen zitten op de rand van hongersnood. In heel Europa zijn nationale acties gaande of op handen om geld in te zamelen: in België, Groot-Brittannië, Italië, Zwitserland, Oostenrijk en Zweden. Ook in Canada en Japan wordt gewerkt aan het inzamelen van noodhulp. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen