Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tweede Kamerverkiezingen 2017 live op radio en tv

Medianieuws

Nederland gaat vandaag weer massaal naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Maar welke partij wordt de grote winnaar? En welke de grote verliezer? Vanavond zijn de uitslagen de hele avond te volgen via Radio 1, BNR, NPO1 en RTL4.

Tweede Kamerverkiezingen 2017 live op radio en tv De hele dag door brengen de meeste radio- en tv-stations het laatste verkiezingsnieuws. Hetzij in hun reguliere nieuwsuitzendingen, hetzij in items tussendoor.

Tot 21.00 uur kan er gestemd worden en daarna zullen de uitslagen langzaamaan binnen komen. Reden voor Radio 1, BNR, NPO1 en RTL4 om hun reguliere programmering te vervangen voor verkiezingsuitslagen.

Radio 1
Op Radio 1 is vanaf 20.30 uur het programma “Nederland Kiest” te horen met Lara Rense en Tijs van den Brink.

BNR
BNR Nieuwsradio komt vanaf 20 uur met een extra uitzending van “BNR Campagne”. Hierin brengen Petra Grijzen, Thomas van Groningen en Jeroen Stans het laatste nieuws over de verkiezingen.

NPO 1
Op NPO 1 is vanaf 20.30 uur “Nederland Kiest: De Uitslagen” te zien. Vanuit de studio in Hilversum presenteert Rob Trip de Uitslagenavond. De uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen worden gebracht door Dionne Stax en politiek geduid door Dominique van der Heyde. Ron Fresen laat vanuit de Tweede Kamer de mogelijke coalities zien. Ook wordt de stemming bij de verschillende partijbijeenkomsten in het land gepeild. Om 21.00 uur is het tijd voor de exitpoll van onderzoeksbureau Ipsos.

RTL4
‘RTL Nieuws’ en ‘RTL Late Night’ slaan de handen ineen en komen met ‘RTL: De Uitslagenavond’. Vanuit de studio van RTL Late Night presenteren Humberto Tan en Merel Westrik vanaf 20.30 uur een programma vol verkiezingsuitslagen en discussies met veel verschillende en prominente gasten aan tafel.

Frits Wester is de gehele uitzending te gast en analyseert de laatste ontwikkelingen samen met veel oud-politici, opiniemakers en bekende Nederlanders. Naast veel anderen schuiven Onno Hoes, Myrthe Hilkens, Jack de Vries, Jort Kelder en Gerdi Verbeet aan. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen