Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radiostation in New York City gekaapt (filmpje)

Medianieuws

Nog steeds hebben radiostations in de Verenigde Staten last van hackers. Afgelopen vrijdag gebeurde dit zelfs bij een radiostation in New York City. Dit keer werd niet het geluid gekaapt, maar het RDS-signaal.

Luisteraars van het christelijke popstation K-Love 96.7 (WKLV) wisten niet wat ze afgelopen vrijdagochtend op de display van hun radiostation zagen staan. In plaats van de naam van het station stond er “Fuck Donald Trump.”

Het radiostation bood gelijk via twitter haar excuses aan: “Het spijt ons te moeten zeggen dat ons NY signaal gehacked is. Ons team probeert is druk bezig om het op te lossen.

Sinds de inauguratie van Donald Trump zijn er diverse radiostation het slachtoffer geworden van hackers. In de meeste gevallen werd het audiosignaal van het station vervangen door een loop van het refrein van YG & Nipsey Hussle’s “FDT” oftewel Fuck Donald Trump.

Het bleek dat hackers heel makkelijk konden inbreken op de verbinding tussen de studio en de FM-zender. Dit zou deels komen doordat stations het standaard wachtwoord niet zouden hebben aangepast. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen