Kies je favoriete radiostation

Dossiers

L1-presentatrice nieuwe stem openbaar vervoer Limburg

Medianieuws

De treinen en bussen in Limburg zijn verlost van de saaie robotstem, zo meldt 1Limburg. Met ingang van deze week is het stemgeluid van L1-presentatrice Kirsten Paulus te horen in het openbaar vervoer van Arriva.

L1-presentatrice nieuwe stem openbaar vervoer Limburg De vervoerder heeft voor Paulus gekozen om het openbaar vervoer een Limburgse touch te geven.

Arriva is vorig jaar na het winnen van de openbaar vervoer concessie op zoek gegaan naar een nieuwe stem: dialectvrij, maar toch met een Limburgse tongval.

Paulus is sinds jaar en dag te horen en te zien bij L1. Hier presenteert zij onder andere de talkshow AvondGasten. Eind vorig jaar presenteerde Paulus het programma rondom de opening van de A2-tunnel bij Maastricht. Op de radio is zij de vrouwelijke stem van de zender. Ook is Paulus regelmatig op invalbasis als presentatrice op de radio te horen.

Voor het omroepen maakt Arriva gebruik van een nieuwe techniek: de omroepstem wordt namelijk gerealiseerd door het omzetten van tekst naar geluid. Hiermee kan snel worden ingespeeld op veranderingen in de dienstregeling. Paulus heeft heel wat uren in de studio doorgebracht, waardoor er een uitgebreide database is opgesteld waarmee de vertaalslag van tekst naar geluid gemaakt kan worden. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen