Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Plat-eweg breidt uit naar zaterdagmiddag op L1

Medianieuws

Het Limburgstalige muziekprogramma Plat-eweg gaat uitbreiden. Op zaterdagmiddag 4 maart vanaf 13:00 uur gaat programmamaker Henk Hover drie uur lang Plat-eweg presenteren op L1 Radio.

“Zaterdag en zondag zijn de best beluisterde dagen van L1 Radio, dus dan is het mooi om daar een nieuwe groep luisteraars te mogen bedienen.

Maar de vaste doordeweekse Plat-ewegluisteraars, verknocht aan hun dagelijkse uurtje tussen 19:00 en 20:00 uur, blijven we bedienen met herhalingen van de weekenduren”, aldus Henk Hover.

“Tussen L1-Cultuurcafé en Wunderbar misstaat Plat-eweg zeker niet. Natuurlijk blijft Plat-eweg op de eerste plaats een muziekprogramma. De vertrouwde ingrediënten blijven bestaan: interviews met bands en artiesten,  de Geluid van Zuid-cd, de L1mbo Top 10 blijven bestaan.

Daarnaast willen we meer aandacht besteden aan het gesproken Limburgs en komt er ruimte voor een wekelijkse reportage door Robert Janssen. Ook geven we elke week een columnist ‘Het Laatste Woord’. Voertaal is en blijft het Limburgs, dat spreekt vanzelf.”

Plat-eweg
Het radioprogramma Plat-eweg loopt sinds  7 mei 2001 onafgebroken op L1 radio als opvolger van ‘’t Ei van St. Joost’ en opvolger ‘Station Zuid’. Hover maakte tot nu toe ruim 4000 afleveringen van het programma.  Sinds maart 2009 is er ook een non-stop digitale muziekzender onder de naam Plateweg.nl, met 24 uur per dag Limburgse muziek.

De eerste zaterdaguitzending van Plat-eweg zal te horen zijn op zaterdag 4 maart a.s. tussen 13:00 en 16:00 uur op L1 Radio. Te gast is dan onder meer de Maastrichtse zanger Will Wintjens. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen