Kies je favoriete radiostation

Dossiers

NPO: Jinek blijft het goed doen

Medianieuws

De NPO is blij met de kijkcijfers van de late avond talkshow Jinek, dat blijkt uit een persbericht van Kro-Ncrv. Sinds de eerste aflevering op 2 januari keken er gemiddeld 937.000 mensen naar de talkshow van Eva Jinek.

NPO: Jinek blijft het goed doen Welke onderwerpen of gasten zorgden mede voor deze uitschieters?

Kro-Ncrv liet het uitzoeken en vroeg NPO kijkcijferexpert René van Dammen om de afleveringen van de afgelopen weken te bestuderen en aan te geven waar de kijkcijfer-uitschieters door veroorzaakt worden.

Piekmomenten
Zeven Jinek-afleveringen werden in 2017 bekeken door meer dan een miljoen kijkers. René ging op zoek naar de hoogste piekmomenten in deze afleveringen en maakte de volgende top 3:

- Op dinsdag 14 februari werd om 23.36 uur, door de aanwezigheid van Patricia Paaij en Peter R de Vries, door 1.610.000 mensen gekeken. Dit was het absolute hoogtepunt van Jinek. (kijk vanaf 26.00 min)

- Op dinsdag 31 januari werd om 23.18 uur, tijdens het onderdeel Jinek Op Campagne: GroenLinks, door 1.250.000 mensen gekeken.

- Op woensdag 8 februari werd om 23.40 uur, tijdens het onderdeel waarin Jort Kelder het archief induikt en fragmenten van oude politici toont, door 1.195.000 mensen gekeken.

Conclusie
Volgens René van Dammen is de talkshow van Eva Jinek erg sterk dit seizoen: “Dit wordt onderbouwd met de waardering van de kijkers: een mooie 7,5. Ook komt dit mede door de altijd vrolijke uitstraling en positieve benadering van Eva. Vanaf aflevering één straalt ze uit dat ze er ongelofelijk veel zin in heeft.”.

"Daarnaast heeft Eva natuurlijk ook geluk met de aanstaande verkiezingen. Dit zie je terug in o.a. de top 3 waar twee goed bekeken politieke items in staan: politiek doet het goed in Jinek.". [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen