Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kabinet wil salarissen van presentatoren nu aan banden leggen

Medianieuws

Ronald Plasterk, Minister van Binnenlandse Zaken, maakte vrijdag bekend dat het kabinet een einde gaat maken aan de enorme salarissen bij de publieke omroep. Nog steeds krijgt diverse presentatoren en directeuren bij de publieke omroep meer dan het ministerssalaris.

Kabinet wil salarissen van presentatoren nu aan banden leggen Het kabinet wil volgens het nieuwe wetsvoorstel, dat het kabinet vrijdag naar de Raad van State stuurt, alleen nog 'maatschappelijk aanvaardbare' salarissen. Het ministerssalaris ligt in 2017 op 181.000 euro.

Na de verkiezingen op 15 maart gaan de Tweede Kamer en het nieuwe kabinet samen bekijken hoe ze het advies gaan opvolgen en op welke manier.

Zeer hoge beloningen veroorzaakten de afgelopen jaren grote ergernis onder de bevolking.

Wet Normering Topinkomens
Als het namelijk aan Minister Plasterk ligt gaat 'iedereen' die met belastinggeld wordt betaald, onder de Wet 'Normering Topinkomens' vallen. Dat betekent dat niemand meer mag verdienen dan 181.000 euro per jaar, net zoveel als een ministerssalaris. Bij de publieke omroep gaat het om ongeveer 40 mensen.

Radio 2
Een maand geleden werd bekend dat ook bij Radio 2 de salarissen veel hoger liggen. Gerard Ekdom zou tegenwoordig ook een grootverdiener zijn. De deejay zou naar verluidt 288.000 euro verdienen.

Of de topsalarissen van Rob Stenders en Ruud de Wild ook zo hoog zijn wilde Jurre Bosman, directeur Radio bij de NPO, niet zeggen. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen