Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jeugdjournaal in het teken van Tweede Kamerverkiezingen

Medianieuws

De Tweede Kamerverkiezingen komen er aan. Kiesgerechtigden moeten minimaal 18 jaar oud zijn, dus kinderen mogen niet stemmen. Toch gaat het NOS Jeugdjournaal veel aandacht besteden aan de verkiezingen.

Jeugdjournaal in het teken van Tweede Kamerverkiezingen Het Jeugdjournaal organiseert namelijk een ‘politieke spelletjesavond’ bij NPO Zapp op zaterdag 11 maart.

Tussen 19.00 en 20.00 uur vertellen de lijsttrekkers van de zes grotere partijen in de huidige Tweede Kamer over hun standpunten bij politieke onderwerpen, zoals het klimaat en het vluchtelingenbeleid.

Dit doen zij in de vorm van gezelschapsspellen, waaronder kwartetten. Tussen de spellen door beantwoorden de lijsttrekkers vragen van kinderen in de studio en spelen ze mee in een quiz.

Wie kan de kinderen in de studio het beste overtuigen van zijn standpunten? En hoe goed kennen de lijsttrekkers de leefwereld van kinderen? Alexander Pechtold, Emile Roemer, Geert Wilders, Lodewijk Asscher, Mark Rutte en Sybrand Buma gaan de strijd met elkaar aan. De presentatie is in handen van Siham Raijoul en Joris Marseille. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen