Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Telegraaf wil meer weten over nieuwe plannen Talpa

Medianieuws

[Update] De redactieraad van dagblad Telegraaf wil meer duidelijkheid hebben over de plannen van Mediamagnaat John de Mol en zijn bedrijf Talpa. Dat bedrijf heeft onlangs een bod uitgebracht op de Telegraaf Media Groep (TMG), het moederbedrijf van de krant. Het adviesorgaan van TMG ziet op dit moment meer in een overname door Mediahuis.

Telegraaf wil meer weten over nieuwe plannen Talpa Het Vlaamse Mediahuis, eigenaar van de Nederlandse bedrijven NRC Media, De Limburger en Het Limburgs Dagblad, bood in december 5,25 euro per aandeel TMG.

Het Vlaamse Mediahuis deed het bod in samenwerking met investeerder VP Exploitatie, de investeringsmaatschappij van grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek. De familie Van Pijenbroek heeft nu al 41 procent in TMG.

John de Mol, onder meer eigenaar van de zenders Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica en 33 procent van SBS Nederland (SBS6, SBS9, NET5 en Veronica), deed daarna een bod van 5,90 euro per aandeel.

De Mol wil het bedrijf liever in Nederlandse handen omdat het een betere positie oplevert. De Mediamagnaat heeft momenteel een belang van 20,59 procent in TMG. Mediahuis heeft nog geen hoger bod gedaan. [Radio.NL]

Update
De Telegraaf heeft later op deze dag alsnog toestemming gekregen om de interne boekhouding te bekijken van Talpa Holding. Door Talpa toegang tot de informatie te geven, creëren de Raad van Commissarissen (de RvC) en de Raad van Bestuur (de RvB) van TMG een gelijk speelveld voor beide partijen die overwegen een bieding uit te brengen op de uitgegeven en uitstaande certificaten van de onderneming. In lijn met hun fiduciaire verplichtingen zijn de RvC en de RvB van mening dat het in het belang van TMG, haar onderneming en alle betrokkenen is om een transparant proces te voeren met betrekking tot beide alternatieven.

Gerelateerde Artikelen