Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan en Geraldine presenteren nieuwe Proefkonijnen

Medianieuws

In het nieuwe seizoen van Proefkonijnen geven Jan en Geraldine wederom nuchtere antwoorden op veel 'bezopen' vragen. Kun je ongetraind de Elfstedentocht schaatsen? Kun je over een brug van kaarsvet lopen?

En hoe is het bijvoorbeeld om in de baarmoeder te zitten? Lukt het om jezelf te resetten en wie van de twee is de grootste psychopaat?

Ook onderzoeken Jan Versteegh en Geraldine Kemper, de opvolgers van Dennis Storm en Valerio Zeno, in hun eigen productentest of wc-papier wel doet wat het moet doen, of allesreiniger alles reinigt en of een afzuigkap daadwerkelijk alles afzuigt.

In de studio wordt het tweetal bijgestaan door natuurkundige Lieven Scheire en filosoof Bas Haring. Een nieuw seizoen Proefkonijnen is vanaf 16 januari iedere maandag om 20.30 uur te zien op NPO 3.

Jan: "Het zijn van een proefkonijn is een absolute erebaan. Van een ijskoud Zweden tot de warme baarmoeder, het wordt weer één groot avontuur. Alles voor de wetenschap! Geraldine: ‘Wat een tof seizoen! En wat een plezier heb ik weer gehad met Jan. Veel kwajongensstreken, waar je echt iets van leert. De proef waarin we urine lieten exploderen vond ik wel één van de klappers van dit seizoen". [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen