Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Humberto Tan grootste talkshowhost van Nederland

Medianieuws

Humberto Tan is de belangrijkste talkshowhost van Nederland. In twee maanden tijd weet hij 34 miljoen euro aan PR-waarde te genereren, bijna dubbel zo veel als nummer twee Jeroen Pauw (18 miljoen euro). Opvallend, omdat over Jeroen Pauw wel meer berichten verschijnen.

Humberto Tan grootste talkshowhost van Nederland Humberto Tan is ook de meest geliefde talkshowhost; berichten over hem hebben een positiever sentiment dan die over Pauw en Matthijs van Nieuwkerk.

Dit zijn de belangrijkste resultaten uit onderzoek van Clipit (tussen 17 oktober en 31 december) naar de berichtgeving over talkshowhosts in de laatste maanden van 2016.

Op 13 oktober 2016 won Humberto Tan de Zilveren Televizier-Ster als beste presentator van Nederland. Clipit analyseert aan de hand van online berichten de populariteit van Humberto Tan en vergelijkt dit met zijn collega talkshowhosts Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw. Van deze drie gastheren weet Humberto Tan de hoogste PR-waarde binnen te halen met € 33.959.884,-.

De RTL Late Night presentator heeft dit vooral te danken aan zijn grote schare volgers op social media. Met zijn Twitter- en Instagramaccounts bereikt hij honderdduizenden mensen. Jeroen Pauw en met name Matthijs van Nieuwkerk profileren zich minder nadrukkelijk op social media en blijven dan ook steken op een lagere PR-waarde. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen