Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duitsland: AFN geeft ook sterke FM-frequentie Rijnland-Palts op

Medianieuws

De Amerikaanse legerzender AFN (American Forces Network) trekt zich nog verder terug uit Duitsland. Naast een sterke frequentie in de regio Frankfurt geeft het station ook een sterke frequentie in de regio Kaiserslautern, in de deelstaat Rijnland-Palts, op.

Duitsland: AFN geeft ook sterke FM-frequentie Rijnland-Palts op In de regio Kaiserslautern is AFN momenteel te ontvangen via de frequentie 100.2 FM (7 kW).

11 uur
Op woensdag 18 januari om 11 uur verhuist de legerzender naar de frequentie 105.1 FM (200 W). De frequentie wordt momenteel nog gebruikt door Deutschlandfunk. De landelijke publieke zender krijgt op haar beurt de 100.2 FM van AFN.

Niet alleen in Kaiserslautern, maar ook in het Rhein-Main gebied vindt frequentieruil plaats. AFN staat hier sterke frequentie 98.7 FM (50 kW) af aan Deutschlandfunk. De legerzender verkleint haar uitzendgebied hier tot de regio Wiesbaden waar uitgezonden gaat worden op 103.7 FM (50 W).

In het Rhein-Main gebied liggen onder meer de steden Frankfurt, Wiesbaden, Mainz en Darmstadt en telt meer dan 4 miljoen inwoners. De ruil gaat hier eveneens plaatsvinden op 18 januari.

Door de frequentieruil worden er een 15-tal zwakke FM-frequenties van Deutschlandfunk in het Rhein-Main gebied overbodig. Deze zenders worden uitgezet en teruggegeven aan de overheid. Vermoedelijk gaan ter beschikking worden gesteld aan commerciële radio.

AFN heeft de afgelopen jaren vele middengolfzenders afgestoten. Begin november van dit jaar schakelde AFN zelfs de allerlaatste AM-zender in Duitsland uit. Nu is ook het afstoten van sterke FM-zenders gestart. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen