Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Directeur RTV Oost bereid om een klein gedeelte salaris in te leveren

Medianieuws

Directeur en hoofdredacteur Marcel Oude Wesselink van RTV Oost is gezwicht door alle commotie in de media. Oude Wesselink wil nu een deel van zijn salaris inleveren. Hoeveel de directeur en hoofdredacteur wil inleveren, is op dit moment niet bekend.

Directeur RTV Oost bereid om een klein gedeelte salaris in te leveren Volgens Gaston Sporre, voorzitter van de Raad van Toezicht van de regionale omroep, is de raad niet de fout ingegaan bij het vaststellen van het salaris.

Maar het gaat wel om belastinggeld, betaald door de belastingbetaler.

"Maar datgene wat we de afgelopen week hebben meegemaakt, willen we nooit weer. Het belang van de organisatie staat voorop", aldus Sporre.

RTV Oost-directeur Marcel Oude Wesselink zou hierdoor de bestbetaalde baas van alle dertien regionale omroepen in Nederland zijn. RTV Oost moet dit jaar 1,2 miljoen inleveren van het budget van 12 miljoen.

Foto: RTV Oost

Top inkomens
Maar er zijn nog altijd twijfels bij het salaris van Paul van der Lugt, sinds 2002 directeur van RTV Utrecht. Ook zijn collega's, de directieleden van de regionale publieke omroepen Omroep Noord, Omroep Limburg, RTV Noord-Holland en RTV Rijnmond, overschrijden de normen zoals die zijn vastgelegd in de Wet Normering.

Wet Normering Topinkomens
Oude Wesselink krijgt op dit moment 192.000 euro, inclusief pensioenbijdrage, ruim boven de balkenendenorm. Die lag in 2015 op 178.000 euro per jaar. Het salaris zou weliswaar conform de regels zijn, maar veel meer dan de recent aangescherpte norm volgens de Wet Normering Topinkomens (WNT). [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen