Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marcel van der Steen wordt Midden-Oosten-correspondent NOS

Medianieuws

Marcel van der Steen wordt de nieuwe Midden-Oosten-correspondent voor NOS Nieuws, met als standplaats Beiroet. In de zomer verhuist hij van zijn huidige standplaats Belgrado naar Libanon om daar Sander van Hoorn op te volgen, die dan een overstap naar Brussel maakt als correspondent België.

Marcel van der Steen woont en werkt sinds 2010 op de Balkan en is sinds augustus 2015 correspondent voor NOS Nieuws, daarvoor bij VRT, National Geographic en Kro-Ncrv.

Van der Steen: “Voor mij is dit een mooie vervolgstap na zes jaar op de Balkan te hebben gewerkt. Een nieuwe regio, maar geen compleet onbekende. De afgelopen jaren heb ik veelvuldig verslag gedaan van de miljoenen vluchtelingen die vanuit het Midden-Oosten langs de Balkanroute trokken.

Beiroet is vanuit journalistiek oogpunt een zeer interessante post, zéker nu. Ik ga graag op pad voor mijn werk, sta graag ‘met mijn poten in de modder’ om zo dicht mogelijk bij het verhaal te komen en – naast het grotere plaatje – ook in te zoomen op de persoonlijke verhalen. Dat hoop ik op mijn nieuwe post veel te doen.” [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen