Kies je favoriete radiostation

Dossiers

PvdA noemt salaris directeur RTV Oost idioot en ongepast

Medianieuws

"Ongepast en idioot". Zo noemt Tijs de Bree van de PvdA Overijssel het salaris van directeur Marcel Oude Wesselink van de regionale publieke omroep RTV Oost. De Bree wil dat de Commissaris van de Koning bij het bestuur van de RTV Oost duidelijk maakt dat een salaris van 192.000 euro onacceptabel is.

PvdA noemt salaris directeur RTV Oost idioot en ongepastHet salaris van Oude Wesselink ligt ruim boven de norm van 178.000 euro, vastgelegd in de Wet Normering Topinkomens (WNT).

"Ongepast voor een bestuurder van een omroep waar flink bezuinigd wordt en medewerkers hun baan verliezen", vindt De Bree.

Hij zegt machteloos te staan omdat de provinciale politiek de situatie alleen kan aankaarten. "Meer kunnen wij niet doen. Je kunt hoog en laag springen, maar het salaris ligt vast in een contract", aldus de fractievoorzitter van de PvdA tegenover RTV Oost.

Ook Henk Meulink van het CDA heeft met verbazing gereageerd: "Ik ben boos dat we blijkbaar niet steeds in de hand hebben dat we fatsoenlijk met overheidsgeld omgaan". [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen