Kies je favoriete radiostation

Dossiers

NOS Langs de Lijn viert 50e verjaardag

Medianieuws

Het radioprogramma 'NOS Langs de Lijn', één van de langstlopende radioprogramma’s uit de Nederlandse omroephistorie, viert op zondag 1 januari 2017 z’n 50e verjaardag. Die dag wordt tussen 14.00 en 19.00 uur het startsein gegeven van een viering die het hele jaar zal duren.

In de verjaardagsuitzending, die op Nieuwjaarsdag te beluisteren is op Radio 1, blijft het programma ook vooral zichzelf. Dus met live flitsen van de sport (onder andere NK marathonschaatsen en skispringen in Garmisch-Partenkirchen), maar zeker ook met historie en nostalgie.

Het eerste uur van de uitzending is een tijdmachine van tientallen geluidsfragmenten. Een trip down memory lane met bijzondere sportgebeurtenissen uit vijftig jaar 'Langs de Lijn' en een keur aan illustere stemmen uit het verleden. Zoals de legendarische presentator Willem Ruis (1977-1983) en verslaggever Theo Koomen, die in 1984 verongelukte na de wedstrijd FC Twente-MVV. Hun stemmen klinken voor even weer in huis en in de auto alsof ze op dát moment live verslag doen.

Verder ontvangt het huidige presentatieduo Henry Schut en Hugo Borst elk uur een oud-presentator. Achtereenvolgens Koos Postema (15.00-16.00 uur), Tom Blom (16.00-17.00 uur), Rocky Tuhuteru (17.00-18.00 uur) en Govert van Brakel (18.00-19.00 uur) nemen plaats achter de microfoon.

Robbert Meeder gaat de hele middag langs bij NOS-coryfeeën als Bep van Houdt, Kees Jansma en Jack van Gelder, om live in de uitzending herinneringen op te halen aan hun Langs de Lijn-periode.

Muziek
Vanwege de verjaardag wordt de muziek op 1 januari eenmalig uitgezocht door muziekminnende fans van NOS Langs de Lijn, onder wie popprofessor Leo Blokhuis en oud-zwemmer Pieter van den Hoogenband. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen