Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duitsland: AFN geeft sterke FM-frequentie Frankfurt in januari op

Medianieuws

De Amerikaanse legerzender AFN (American Forces Network) trekt zich steeds verder terug uit Duitsland. Nadat eerder al alle middengolffrequenties werden opgegeven, geeft AFN nu ook een sterke FM-frequentie op. Het betreft de 98.7 FM in de regio Frankfurt.

De frequentie 98.7 FM (50 kW) van de zender op de Große Feldberg, de hoogste bergtop in het Taunusgebergte, is in een groot deel van Rhein-Main gebied goed te ontvangen. In dit gebied liggen onder meer de steden Frankfurt, Wiesbaden, Mainz en Darmstadt en telt meer dan 3 miljoen inwoners.

Vanaf half januari is AFN alleen nog in de regio Wiesbaden te ontvangen op de frequentie 103.7 FM (50 W). Deze frequentie wordt momenteel door de landelijke publieke zender Deutschlandfunk gebruikt.

Wat er precies met de sterke frequentie 98.7 FM gaat gebeuren is nog niet bekend, maar de kans is groot dat deze voor Deutschlandfunk wordt ingezet. Momenteel is deze publieke zender in het Rhein-Main gebied via een aantal zwakke frequenties te horen.

Steeds meer buitenlandse legerzenders geven hun sterke FM-frequenties in Duitsland op. Meer dan 60 jaar na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog trekken steeds meer tropen zich terug uit het land.

Zo begon de Britse legerzender BFBS Radio al in 2010 met het afstoten van sterke frequenties. Eerst in het Ruhrgebied en Bonn, maar later ook in het gebied binnen de stedendriehoek Hamburg – Bremen – Hannover en Braunschweig.

AFN heeft de afgelopen jaren vele middengolfzenders afgestoten. Begin november van dit jaar schakelde AFN zelfs de allerlaatste AM-zender in Duitsland uit. Nu is ook het afstoten van sterke FM-zenders gestart. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen