Kies je favoriete radiostation

Dossiers

NOS Sport blikt terug op 2016

Medianieuws

De NOS zal eind 2016 de opmerkelijkste sportieve gebeurtenissen van 2016 zowel chronologisch als thematisch op een rij zetten. Onder die thema’s zijn de prestaties van Max Verstappen op de Formule 1-circuits, het EK Voetbal zonder Oranje, het Nederlandse wielersucces, het EK Atletiek in Amsterdam en het overlijden van de wereldwijd bekendste Nederlander aller tijden, Johan Cruijff.

NOS Sport blikt terug op 2016Aftellen naar het nieuwe jaar
Tegen de achtergrond van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam blikt Art Rooijakkers met het publiek terug op de hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Ook telt hij af naar het nieuwe jaar, met om klokslag middernacht de vuurwerkshow.
NOS Nationaal Aftelmoment start zaterdag 31 december om 23.50 uur op NPO 1.

Wiener Philharmoniker luidt het nieuwe jaar in
Het traditionele nieuwjaarsconcert door de Wiener Philharmoniker, rechtstreeks vanuit de Musikverein in Wenen. Het orkest staat dit keer onder leiding van Gustavo Dudamel, de Venezolaanse chefdirigent van onder meer het Los Angeles Philharmonic Orchestra. Met 35 jaar is hij de jongste dirigent van het Nieuwjaarsconcert uit de geschiedenis. Commentaar: Edwin Rutten.
Het NOS Nieuwjaarsconcert is te zien op zondag 1 januari van 11.15 tot 13.40 uur op NPO 1.

Skispringen op Nieuwjaarsdag
1 januari is ook: Garmisch-Partenkirchen, schansspringen kijken. De tweede wedstrijd van het vierschansentoernooi wordt al sinds jaar en dag twee uur lang rechtstreeks uitgezonden door de NOS. Het commentaar is van Ayolt Kloosterboer.
Het vierschansentoernooi  begint om 13.50 uurop NPO 1.

Marathontoppers strijden om titel in Thialf
Grotendeels rechtstreeks verslag van de Nederlandse Kampioenschappen Marathonschaatsen  op kunstijs in Thialf in Heerenveen. Eerst komen de vrouwen in actie; vanaf half zes zijn de mannen aan de beurt. Jeroen Stomphorst presenteert de uitzending; het commentaar is van Herbert Dijkstra.
NOS Sport: Schaatsen KPN NK Marathon is zondag 1 januari te van van 16.00 tot 19.00 uur op NPO 1.

Nog één keer: de Olympische Spelen in Rio
TeamNL won op de eerste Olympische Spelen in Zuid-Amerika negentien medailles, waarvan acht gouden plakken. Dat was goed voor de elfde plaats op de medaillespiegel. Toch, het had meer kunnen zijn als Epke Zonderland niet tijdens de rekstokfinale op de mat smakte en als een lichte liesblessure Dafne Schippers niet parten speelde. In de uitzending passeren de Olympische hoogte- en dieptepunten nog eenmaal de revue.
NOS in Beeld: Jaaroverzicht Olympische Spelen 2016 start zondag 1 januari om 19.00 uur op NPO 1.

Elfstedentocht 1997: Zes Helden, Eén winnaar
Reconstructie van de spannende ontknoping van de vooralsnog laatste Elfstedentocht, die van 4 januari 1997; bijna op de kop af 20 jaar geleden dus. Zes man stormden op de Bonkevaart op de finish af: Arnold Stam, Bert Verduin, Erik Hulzebosch, Henk van Benthem, Piet Kleine en de uiteindelijke winnaar, Henk Angenent. Wat spookte er op die laatste meters door hun hoofd? Voor het eerst vertellen de zes hun verhaal.
Andere Tijden Sport - Elfstedentocht 1997: Zes Helden, Eén winnaar start zondag 1 januari om 23.00 uur op NPO 1. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen