Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kamer wil opheldering over salaris Giel Beelen [Update]

Medianieuws

Giel Beelen verdient volgens de Telegraaf 565.000 euro per jaar. Hierdoor is hij meteen de bestbetaalde deejay geworden bij de NPO. De publieke omroep geeft al jaren geen duidelijkheid rondom de geldstroom naar de beste betaalde talenten. Daar moet nu duidelijkheid in komen, want de Tweede Kamer wil nu opheldering van het kabinet..

Kamer wil opheldering over salaris Giel Beelen [Update]565.000 euro
Giel Beelen deed het in 2015 nog voor 440.410 euro. Bnn-Vara doet daar uit eigen middelen nog eens 125.000 euro per jaar bij. In totaal is dat 565.000 euro.

In het nieuwe jaar werkt hij hiervoor 3 uur per dag, dus 9 uur per weekend. Giel werkt (zonder de vakantie) dan 468 uur per jaar. Hij heeft dan een uurloon van 1207,26 euro, dus bijna 11.000,-- euro per weekend.

Hierdoor is het ook meteen duidelijk waarom Beelen nog niet is overgestapt naar de commerciele omroepen.

De Kamer wil nu ook opheldering van staatssecretaris Sander Dekker (Media) en Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) omdat het hier om belastingggeld gaat wat betaald is door de belastingbetaler.

Krankzinnig
Onder andere de SP, D66, PvdA en de VVD noemden de hoogte van het salaris ‘te gortig’.SP-Kamerlid Jasper van Dijk dringt er op aan dat de NPO de salarissen boven de wettelijke norm voor topinkomens openbaar maakt. John Kerstens van PvdA zegt: "Ik vind het krankzinnig". [Radio.NL]

Update
De publieke omroep Bnn-Vara heeft na alle ophef rondom het enorme salaris van Giel Beelen meteen ingegrepen. De omroep laat weten dat het salaris van de deejay in 2017 iets omlaag gaat. Maar wanneer dit volgend jaar gebeurd en hoeveel euro dat is wil Bnn-Vara niet zeggen.

Beelen is vanaf 2017 alleen nog in het weekend te horen op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond bij 3FM. Zijn ochtendshow is al overgenomen door Domien Verschuuren. Hoeveel hij bij de publieke omroep Bnn-Vara gaat verdienen is niet bekend.

Gerelateerde Artikelen