Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Marktaandeel Radio Veronica groeit weer langzaam

Medianieuws

Het marktaandeel van Radio Veronica in de doelgroep 20 tot 49 jaar is in de meetperiode september - oktober gestegen naar 6,7%. Dit blijkt uit de meest recente luistercijfers van NLO/GfK. In 2014 was dit aandeel 5,4% en in 2015 5,9%.

Marktaandeel Radio Veronica groeit weer langzaam Het marktaandeel in de doelgroep 10+ is na het vertrek van Erik de Zwart voor het eerst sinds lange tijd gestegen van 4.4% naar 4,8%. In dezelfde meetperiode vorig jaar was dit aandeel nog 4,1%.

De grote verschuivingen in de marktaandelen worden al een tijd lang aangejaagd door de neergang van 3FM. De jongerenzender bleef deze maand staan op 6,3%.

Dave Minneboo, radio directeur: "Zowel september als oktober stonden bij Radio Veronica in het teken van bekende hitlijsten. Zo zonden we in september de meest favoriete albums uit in de Album Top 750 en in oktober zonden we de populairste 80's-hits uit in de 80's Top 750. 

Beide hitlijsten zijn enorm populair onder onze luisteraars en dat is duidelijk terug te zien in deze luistercijfers. Met deze cijfers kijken we nu al uit naar ons hoogtepunt in december met de Top 1000 Allertijden." [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen