Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vijf uitzendingen per dag over de presidentsverkiezingen op Radio 1

Medianieuws

De Amerikanen kiezen op dinsdag 8 november hun 45e president. De spannende race tussen Donald Trump en Hillary Clinton is op de voet te volgen via Radio 1. Op 7, 8 en 9 november wijdt de publieke radiozender vijf uitzendingen per dag aan de presidentsverkiezingen.

Vijf uitzendingen per dag over de presidentsverkiezingen op Radio 1 Sven Kockelmann, Margriet van der Linden en Suzanne Bosman houden de luisteraar in Amerika Kiest op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de strijd om het Witte Huis.

In de verkiezingsnacht, van 8 op 9 november, presenteren Lara Rense en Chris Kijne live vanuit de Amsterdamse Melkweg zes uur lang Amerika Kiest, de Uitslagennacht.

Radio 1 doet uitgebreid verslag van de race van Clinton en Trump naar het Witte Huis. Sven Kockelmann en Margriet van der Linden presenteren Amerika Kiest om 09.30, 11.30, 13.30 en 15.30 uur. Suzanne Bosman is in Louisiana voor Amerika Kiest in New Orleans, van 19.00 tot 20.30 uur.

De presentatoren bespreken samen met verschillende Amerika-kenners de laatste campagne-activiteiten en het belangrijkste verkiezingsnieuws. Eva Jinek vraagt New Yorkers naar hun mening, de beste grappen uit de late-shows komen voorbij en er zijn reportages en interviews met onder andere Nederlanders in de VS.

In de nacht van 9 november hoort de Radio 1-luisteraar wie de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt. Vanuit cultureel centrum de Melkweg in Amsterdam presenteren Lara Rense en Chris Kijne tussen 00.00 en 06.00 uur Amerika Kiest, de Uitslagennacht. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen