Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Erik de Zwart gestopt met presenteren bij Radio Veronica

Medianieuws

Het rommelt nog steeds bij Radio Veronica. Een week geleden maakte Radio Veronica bekend dat Erik de Zwart 'per direct' stopt als Station Director bij Radio Veronica. Nu is ook zijn programma Top 40 Hitdossier niet meer te horen op de zender.

Afgelopen week zond Radio Veronica oude programma's uit van Erik de Zwart. Afgelopen vrijdag (4 november) was bijvoorbeeld een herhaling van de 'Top 40 Hitdossier' van 9 november 2015 te horen.

Vanaf maandag wordt het Hitdossier vervangen door “Het beste uit de Top 1000 Allertijden” met Jurjen Gofers. “Om alvast in de stemming te komen draait Jurjen Gofers elke werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur de beste hits uit de lijst der lijsten van 2015. Bovendien besteedt hij extra aandacht aan onder andere filmhits, one-hit wonders en covers uit de Top 1000 Allertijden,” aldus de zender.

Volgens Veronica is De Zwart tijdelijk niet op de zender te horen: “Vanaf maandag 12 december neemt Erik de Zwart het weer over en hoor je tussen 10.00 en 12.00 uur het Radio Veronica Top 40 Hitdossier.” Of dit nieuwe afleveringen zijn of zeer oude herhalingen is niet bekend.

Opvallend is dat Radio Veronica de afgelopen week geen duidelijkheid wilde geven over waarom er oude programma’s van De Zwart werden uitgezonden. Vragen van Radio.NL bleven onbeantwoord.

Bij zijn vertrek als Station Director bij Radio Veronica meldde De Zwart afgelopen week: "Twee jaar geleden ben ik gevraagd om Radio Veronica weer op de juiste koers te krijgen. Die klus zit erop en nu is het weer tijd voor een volgende fase”.

Of de klus is gelukt meldt De Zwart ook niet. Het marktaandeel van Radio Veronica is in ieder geval de laatste twee jaar niet meer gestegen.

Binnen de radiowereld gaat het gerucht dat De Zwart de leiding zou krijgen na de fusie tussen TMG en Talpa van vier radiostations. Maar dit ging toch niet door. De Zwart gaat zich nu binnen de TMG richten op de ontwikkeling van digitale video formats. De Zwart blijft voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40 en van de museumtreinstichting 'Mat. 54 Hondekop-vier'.

Fusie TMG en Talpa
Sinds 1 oktober hebben TMG, eigenaar van Radio Veronica, en Talpa hun radiokrachten gebundeld. Hierdoor behoren Radio Veronica, Sky Radio, Radio 538 en Radio 10 nu tot één bedrijf. Het is de bedoeling dat al deze stations een eigen identiteit krijgen en aanvullend op elkaar worden in plaats van concurrerend.

Bij Radio Veronica gaat daarom het nodige veranderen. Zo is de middagshow met Martijn Muijs vernieuwd. Sidekick Nicky Verhage moest plaats  maken voor twee opvolgers. Ook verdwijnt het programma Countdown Café. Tevens komt Tim Klijn het station vanaf januari versterken. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen