Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Omroep Max onderzoekt woensdagavond hoe Nederlanders slapen

Medianieuws

We slapen een derde van ons leven, maar weten we wel hoe belangrijk slaap is? We denken er nauwelijks over na, maar daar komt binnenkort verandering in. Woensdagavond (vanaf 21:20 uur op NPO 1) zendt Max 'Heel Nederland Slaapt' uit. In dit live-event neemt presentatrice Dionne Stax kijkers mee naar de magische wereld van slaap.

Omroep Max onderzoekt woensdagavond hoe Nederlanders slapen In diverse reportages en experimenten worden de geheimen van het fenomeen 'slaap' ontrafeld. 

De kijker ziet hoe dromen werken en krijgt alles te horen over de activiteiten in ons brein als ons lichaam in slaapstand is.

Er wordt getest of het geheugen beter werkt als we ergens letterlijk een nachtje over slapen en een panel vrijwilligers blijft een nacht lang wakker voor een heus slaapexperiment.

Live slapen?
Maar in 'Heel Nederland Slaapt' wordt ook echt geslapen. Radiopresentator Jurgen van den Berg gaat de uitdaging aan om live te slapen terwijl heel Nederland meekijkt. Volgeplakt met elektroden wordt hij door een team van deskundigen gemonitord en kan de kijker exact meebeleven in welke slaapfases hij belandt.

De uitzending zal bol staan van tips en trucs voor de kijker thuis en slaapdeskundigen zullen talloze feiten en fabels rondom slapen blootleggen. [Radio.NL]

Gerelateerde Artikelen